У Києві оновлять скульптуру виделкового кота. Про це повідомила Київський екскурсовод Софія Грабовецька на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Екскурсовод Софія Грабовецька організувала акцію на підтримку реставрації скульптури виделкового котика, яку розмістив скульптор Костянтин Стрикуцький в Золотоворітському сквері в 2009 році.

Скульптура кота знаходиться на дереві і складається з 600 пластикових одноразових виделок. За 12 років Матеріал відчутно зіпсувався, тому вилковому коту необхідна Реставрація.

Виделковий кіт, фото: Facebook Софія Грабовецька
Виделковий кіт, фото: Facebook Софія Грабовецька
Виделковий кіт, фото: Facebook Софія Грабовецька

В рамках реставрації Запущено збір одноразового посуду на станції організації "Україна без сміття" по вулиці Саперно-Слобідська, 25/4. Приймаються чисті і сухі одноразові пластикові вилки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Вже під час локдауну на рампі стоїть окрема коробка, в яку вкидаються одноразові білі виделки. Після карантинних обмежень шукайте бокс у сортувальному залі." - написала Софія Грабовецька.

Після збору необхідної кількості матеріалів Костянтин Стрікуцький оновить скульптуру і виделковий кіт продовжить тішити жителів столиці.

Публікація Софії Грабовецької: Facebook
Публікація Софії Грабовецької: Facebook
Публікація Софії Грабовецької: Facebook

Нагадаємо, що росіянин зліпив зі снігу копію київської Батьківщини-матері, українці не оцінили: "Охолола?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Франківську обезголовили Шевченка

Також, "Знай.uа" писав, що під Харковом бронзового Леніна пустять з молотка - "Почім кілограм Вождя?"