Київ з 23 березня потрапив до Червоної карантинної зони. Відповідно, на його території тепер діють правила, встановлені Кабінетом Міністрів для "червоних" зон.

Про це нагадав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, розповіли в "РБК-Україна".

У такому разі ті карантинні обмеження, які Київська міськрада вводила на рядки до 9 квітня, більше неактуальні. Коли вводили посилений карантин у Києві, столиця перебувала ще в помаранчевій зоні, але відзначався різкий стрибок зростання захворюваності.

Однак тепер епідемічна ситуація в Києві відповідає червоній зоні, і логічно, що місто в ній опинилося.

Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Тепер карантинні обмеження в столиці будуть встановлювати в залежності від того, якою буде епідеміологічна ситуація. Не виключено, що обмеження послаблять раніше, ніж 9 квітня.

Для цього ситуація з коронавірусом в місті повинна поліпшуватися протягом п'яти днів-тоді місто переведуть на більш м'який карантин. Якщо ситуація погіршиться-КМДА посилить обмеження, і введуть ще жорсткіший карантин. Можливо, навіть із зупинкою громадського транспорту.

Нагадавши, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.