Наразі для мешканців столиці та належного адміністративного порядку у місті столичні депутати мали б вирішити сотні питань. Проте, довгоочікуване пленарне засідання Київради, що мало відбутися 30 травня, особистим підписом Віталія Кличка було перенесено аж на кінець червня. Такий хід подій став останньою краплею для місцевих депутатів, тож вони підготували для мера Києва "хід конем". Який саме, дізнавалися Знай.ua.

Від мера – жодних виправдань та аргументів "за"

Темпи розгляду та вирішення міських питань у Київраді, навряд чи, можна назвати продуктивними: впродовж останніх двох місяців провести пленарні засідання вдалося лише тричі. Та, замість того, щоб наздогнати упущений час, напередодні чергового засідання Віталій Кличко підписує Розпорядження про його перенесення.

"Наразі вже сотні і, напевно, тисячі питань міста, громадян і підприємців застигли в безкінечній черзі. Засідання, що планувалося на 30 травня, мер розчерком пера без жодних пояснень переніс на 20 червня. Йому видніше, він за законом – людина президента. Думаю, ми свідки плавного сповзання єдиного органу самоврядування столиці в стан клінічної смерті", – відзначає депутат Київради Андрій Осадчук.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тож протестуючі депутати довго чекати не стали. І вже наступного ж дня після підписання мером міста Віталієм Кличком відповідного розпорядження на Постійній комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції було прийняте рішення про написання невідкладного звернення на ім'я міського голови та секретаря Київської міської ради.

"За результатами розгляду вищезазначеного питання, постійна комісія дійшла одностайного висновку про повну відсутність будь-яких обґрунтованих підстав для фактичного призупинення роботи Київської міської ради та чергового перенесення пленарного засідання на 20 червня. Постійна комісія вважає неприпустимим ставити питання управління столицею України і вирішення поточних проблем громади Києва в повну залежність від вирішення політичних питань керівництвом КМДА та Київради", – зазначено в офіційному зверненні.

У зв’язку із зазначеним, члени постійної комісії поставили чітку вимогу – призначити пленарне засідання та скликання ІХ сесії Київради у найкоротший термін, але не пізніше 6 червня.

Втім, як повідомив Знай.ua секретар комісії Андрій Осадчук, станом на 3 червня, жодної відповіді так і не надійшло ані від мера Києва Віталія Кличка, ані від його заступника Володимира Прокопіва.

Від дірявих доріг до травмування дітей на майданчиках

У той час, як голова КМДА відтерміновує розгляд питань на три тижні вперед, кияни невпинно продовжують завалювати Контактний центр 1551 купою скарг. Люди щодня залишають сотні звернень щодо неналежного стану столичних вулиць, величезних ямах на дорогах та засмічених місцях відпочинку.

"Цікаво, хто відповідає за чистоту довкілля? Взагалі прошу оновити канал, зробити все для того, щоб було де відпочити, можливе для уникнення засмічення каналу - треба огородити його і закривати с 22:00 до ранку ( це я один з варіантів)", – скаржиться мешканець столиці у зверненні № Б-16334 від 3 червня.

Питання ж стану проїжджої частини, традиційно, хвилює жителів різних районів міста. Одним з прикладів є звернення № Х-3805 зі Святошинського району.

Та якщо десь перешкодою для Швидкої стає бетонна колона, то в інших місцях загрозу несе, власне, саме "діряве" асфальтне покриття.

"При в’їзді з вулиці Голосіївської до двору нашого будинку (Голосіївська 8) дуже великі ями. Прошу відремонтувати найближчим часом", – зазначається у зверненні № Л-9828 від 3 червня.

Схожа ситуація і на вул. Василенка в Солом'янському районі. Пішоходам доводиться перебігати трамвайні колії по глибоким ямам.

"Потрібен ремонт асфальтного покриття. Незадовільний стан тротуару на обох сторонах вулиці М. Василенко", – зазначає киянин у зверненні № І-3315.

Трапляються й скарги, які напряму доводять небезпечність подібних ділянок. Одним з таких прикладів став Дніпровський район.

"По вул. Дніпровська набережна, навпроти 11 будинку дитячий майданчик потребує ремонту та завезенні піску. Прошу посприяти, так як були неодноразові травми дітей (фото в прикріпленому файлі)", - скаржиться автор звернення № П-16787.

Ми й надалі слідкуватимемо за цією темою, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що команда Кличка ігнорує рішення суду: накручені тарифи ніхто знижувати не збирається.

Також Знай.ua повідомляв, що розпіарена Кличком система відеонагляду на межі краху: витік данних провокує теракти і злочини.