Політолог Юрій Романенко обурився з приводу з пафосом відкритого мером Віталієм Кличком скляного пішохідно-велосипедного мосту в Києві, який "дав тріщину" у перший же день початку експлуатації.

Відповідною публікацією він поділився на своїй сторінці у Facebook.

"Цей скляний міст, який розсипається буквально на очах - це інсталяція, що наша держава, де за нашвидку зведеним фасадом за потрійною ціною ховаються роз**здяйство, пох*їзм і злодійство, яке потрібно оплачувати за потрійним тарифом з кишень посполитих, яким тріщини на склі видають за ажурний дизайн, в кращому випадку, або підступи Путіна, в гіршому", - заявив Романенко.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

"Треба, щоб цим мостом першими пройшлися політики. Пощастить так пощастить", "Це схоже на будівельний шабаш", "Це тріснуло сакральне крісло мера Києва", - пишуть користувачі.

Нагадаємо, не встиг новий пішохідний міст, який мер міста презентував як головний "подарунок" до Дня Києва, простояти і кількох днів, як одна зі скляних ділянок дала тріщину.

"Диверсії – це кримінал", "Розглядається версія того, що стріляли" – мер столиці Віталій Кличко бурхливо відреагував на пошкодження. Втім, з його думкою аж ніяк не погоджуються депутати Київської та навіть Верховної Ради, прямо вказуючи голові КМДА на його жахливі помилки в питанні будівництва даного об’єкту. Які саме, дізнавалися Знай.ua.

"Найгрубіше порушення допущене ще на самому початку – те, що міст почали будувати без офіційно відведеної для цього будівництва землі. У поясненні вони стверджували лише, що об’єкт відповідає містобудівній документації, а саме - території транспортної інфраструктури, але ж це не правда, бо частково це зелені зони загального користування. Це жорстке порушення Генплану міста, ДПТ обов’язково має бути розроблено та затверджено – не кажучи вже про те, що мова йде навіть не про звичайну будівлю, а про такий масштабний проект, де щодня збиратимуться сотні киян та туристів", – розповідає депутат Київради Прохор Антоненко.

Як повідомляв "Знай.uа" пленарне засідання Київради, яке стартувало 14 травня, почалося дуже гаряче. Мер столиці Віталій Кличко сьогодні був просто нарозхват – в той час, як він тільки-тільки почав засідання, його з димовими шашками та гучномовцями викликали під будівлю розлючені кияни.

Також Знай.uа" писав, що популярний вислів "міст втомився", що активно використовується українцями та ЗМІ протягом останнього року, вже став звичним. Але, схоже, сьогодні киянам вже не до жартів. На критичності ситуації наголосив, власне, сам автор крилатого виразу – мер Києва Віталій Кличко.