У Києві вже на фініші монтаж грандіозного пішохідно-велосипедного моста. Відкриття мосту із нереальним краєвидом заплановано вже через три дні - 26 травня. У мережі опублікували знімки, як виглядає міст за лічені дні до старту експлуатації.

Будівельники майже завершили укладати універсальне покриття, яке не боїться перепадів температури і великої кількості вологи.

Монтують також поручні і скляні панелі над ними, щоб уникати НП. Величезні опори мосту пофарбували в білий колір і закрили металевими панелями, які відображають міські пейзажі. Під центральним оглядовим майданчиком на Володимирському узвозі міст тримає два вантових троса.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Поруч із олядовим майданчиком вже облаштовують красиві гранітні сходи до Хрещатого парку.

Щоправда, схили під аркою Дружби Народів ще не готові - вони накриті чорним брезентом, можливо, їх встелять рулонами газону, як це зробили на окремих ділянках Володимирської гірки.

Поки що будівельники не завершили монтаж освітлення на пішохідній переправі, але заділи під них вже зробили – по дві гранітні тумби поруч із входом на міст з боку Володимирської гірки та Хрещатого парку.

Варто зазначити, що велику увагу приділили реконструкції оглядового майданчика в Хрещатому парку. Робітники там прибрали старі гранітні плити під аркою Дружби Народів і замінили їх сучасною плиткою. А дерев'яні настили для відпочинку в парку замінили на нові, більш міцні і естетично привабливішими.

Нагадаємо, ідея звести такий міст виникла більше 100 років тому.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київ звинуватили в плагіаті мосту на Дружби народів.

Також Знай.ua писав, у Києві побудують ще один міст, який з'єднає Хрещатий парк та Володимирську гірку і буде призначений для велосипедистів і пішоходів.