Популярний вислів "мост устал", що активно використовується українцями і ЗМІ впродовж останнього року, вже ніби став звичним. Але ж, схоже, сьогодні киянам вже не до жартів. На критичності ситуації наголосив, власне, сам автор крилатого вислову – мер Києва Віталій Кличко. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

"Прокачування" бізнесу на річках призвело до краху

В ході пленарного засідання Київради, що відбулося 14 травня в будівлі мерії, як одну з головних на сьогодні проблем міський голова відзначив жахливий стан мостів.

"У нас дуже критична ситуація з мостами. Ми робимо ремонти, але 75 мостів в нашому місті знаходяться у аварійному стані. Це – критична ситуація. Критична для життєдіяльності нашого міста. Транспортна інфраструктура є пріоритетом для нас в цьому році", – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Поруч із теплоходами на Дніпрі нерідко можна побачити баржі. На думку експертів, частина з них і є однією з найважливіших проблем.

"Надмірне і не сплановане видобування піску призводить до того, що з'являються величезні намивання, ями під мостами. Це, в свою чергу, становить небезпеку для людей і для транспортного комплексу. З іншого боку – дуже обміліла частина русла Дніпра, як то біля Дніпровської набережної. В результаті виникають так звані "штучні острови" і зайва рослинність, яка гниє, поступово перетворюючись на болото", – зазначає президент всеукраїнського риболовного ГО "Громада Рибалок України", Член колегії Державної екологічної інспекції Андрій Неліпа.

Впродовж багатьох років десятки видобувачів "прокачували" свій бізнес від гирла Десни до Північного мосту, затоки Довбичка, Труханового острову та інших місцях по всій акваторії Дніпра на території Київщини.

"Ніхто з цих підприємств не був зацікавлений в тому, щоб очищувати річковий пісок від зайвого ґрунту чи рослинності – їм легше видобувати там, де він чистий, як раз на протоці. А це, здебільшого, саме під мостами. Одна з "гарячих точок" знаходиться під Північним мостом, де ми зараз маємо величезні 40-метрові ями. В результаті цього інше русло обміліло", – підкреслює природозахисник Андрій Неліпа.

Зараз видобування продовжується, але в меншій кількості. Проте, це не робить ситуацію кращою.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що сотні підприємців влаштували мітинг під стінами КМДА та благають Зеленського про допомогу: "Вбивають бізнес".

Також Знай.ua повідомляв, що Кличко запанікував та хоче перенести вибори мера: сплив факт його "напівлегітимності" на посаді голови КМДА.