Пленарне засідання Київради, що стартувало 14 травня, розпочалося дуже гаряче. Мер столиці Віталій Кличко сьогодні був просто нарозхват – у той час, як він тільки-но розпочав засідання, його із димовими шашками та гучномовцями викликали під будівлю розлючені кияни. Та, якщо резонансну тему унеможливлення ведення бізнесу голова КМДА пообіцяв обсудити напряму з мітингувальниками, то в залі засідання йому не вдалося оминути важливі на сьогодні питання від колег. Яких саме, дізнавалися Знай.ua.

"Гроші заплачені, а претензії пред’являти нікому"

Одночасно із репліками мітингувальників, що зібралися під стінами адміністрації, на адресу міського голови прозвучало кілька важливих питань в ході пленарного засідання.

"Зараз місто перебуває в очікуванні чималих надходжень у понад 300 мільйонів гривень. Хочеться почути, як вони розподіляться та на що саме підуть? І друге: чому питання із безхозними дорогами, які не стоять на балансі міських КП, й досі ніяк не вирішується? І, взагалі, що там з питанням якості столичних доріг?", – звернувся до мера столиці депутат Київради Сергій Паладій.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Оминувши суть питань, Віталій Кличко одразу перейшов до "плюсів", зазначивши, що непрофесійних асфальтоукладальників влада карає "подвійним" перекладанням доріг.

"Підрядник, якщо якісь недоліки є, протягом 5 років зобов’язаний усунути – чи просідання, чи неякісно виконані роботи. В минулому році більш ніж на 2 мільйони доларів було зроблено тільки гарантійного ремонту в місті Києві", – відповів мер Києва Віталій Кличко.

Проте, екс-мер столиці Олександр Омельченко як раз детально пройшовся по цьому питанню на одному із засідань Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції. І, варто зазначити, інформація кардинально відрізнялася від сьогоднішніх слів Віталія Кличка.

"В умовах тендерів прописана гарантія на 5 років, а має бути за всіма нормами 8 – 10 років. Але дуже часто вони не витримують навіть і 3 років. А все тому, що фірми, які виконували роботи, згідно із спостереженнями, за кілька років закриваються: гроші заплачені, а претензії пред’являти нікому", – підкреслив колишній мер міста в рамках обговорення тематичного питання Олександр Омельченко.

І на першу частину питання щодо фінансових витрат 300 млн грн голова КМДА теж відповів досить розмито, не навівши жодних конкретних цифр.

"Що стосується грошей, які ми будемо вкладати. В минулому році "митний експеримент" працював, в цьому році грошей від "митного експерименту" нема на дороги. Якість доріг: у нас велика кількість скарг щодо ремонту доріг, дійсно грошей не вистачає. І тому велика частина тих коштів, які прийдуть з приватизації, підуть також на ремонт доріг", – зазначив столичний голова.

Варто зазначити, що "діряві" дороги є однією з ТОП скарг у Контактному центрі 1551 – відповідні заяви з різних районів міста надходять сотнями.

Раніше Знай.ua писав, що на "Київенерго" хочуть подати судовий позов: депутати вимагають відшкодування за "спадок" із дірявих мереж.

Також Знай.ua повідомляв, що поки Кличко виділяє мільйони на свята, кияни приймають душ у дірявих автобусах та потопають у смітті: 1551 завалений скаргами.