Кияни більше платитимуть за вивезення сміття: КМДА збільшила вартість вивезення твердих побутових відходів для всіх категорій споживачів.

Тарифи на послуги підприємства ТОВ "ТПК Еко Світ", яке відповідає за вивезення твердих побутових відходів у столиці, були підвищені за рішенням Київської міської державної адміністрації.

Таке розпорядження КМДА прийняла 19 квітня 2019 року. Документ опубліковано в понеділок, 6 травня, нові ціни вступають в силу з моменту публікації.

Таким чином, з 6 травня ціни на ці послуги зросли для всіх категорій споживачів на 21 гривню за 1 кубометр.

"... З метою надання послуг на необхідному рівні встановити тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів з урахуванням операцій поведінки з побутовими відходами (збирання, перевезення, утилізація, поховання) ТОВ" ТПК Еко Світ "..." - йдеться в повідомленні.

Тепер, згідно з розпорядженням, для населення встановлено тариф на вивезення сміття на рівні 113,03 грн за кубометр (з ПДВ), для бюджетних установ - 112, 76 грн за кубометр, для інших споживачів - 153,73 грн за кубометр.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, українцям назвали нові правила вивезення сміття

Якщо раніше від "сміттярів", які обслуговують житлові будинки, вимагалося тільки звільнити прибудинкову територію від накопичених відходів, то тепер передбачається залучати до обслуговування будинків компанії, які зможуть забезпечити утилізацію або переробку.

За новими правилами, на вивезення кожного виду побутових відходів діятимуть окремі тарифи. Встановлювати їх повинні органи місцевої влади. Окремі тарифи затверджуються на вивезення твердих побутових відходів, великогабаритних, ремонтних, рідких та небезпечних.

Отже, сумарно платити доведеться більше, ніж раніше, оскільки до тарифу включать не тільки, власне, вивіз сміття, але ще і витрати на його переробку та утилізацію.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський розповів, як вирішити проблему сміття

Також Знай.ua писав, українців примусили до обов'язкового сортування сміття.

У Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнерів.