На річницю арешту українського режисера і письменника Олега Сенцова ряд діячів культури провели акцію під назвою "Садіть квіти, а не людей”

Акція пройшла в Хрещатому парку Києва. Небайдужі висадили квіти, а також помістили поряд таблички з в'язнями, яких Кремль відправив у в'язницю.

Влаштувала акцію актриса Римма Зюбіна, її назва: "Садіть квіти, а не людей".

Сама Зюбіна сказала, що рослини "канни" - це чистий символізм: "Сенцов режисер, його місце на знімальному майданчику, і я бажаю йому побувати в Каннах і отримати свою нагороду"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До акції приєдналися безліч знаменитостей, серед яких музикант Андрій Хливнюк, вчений Ігор Козловський та інші.

Варто нагадати, що Росія стверджує, що український політв'язень Олег Сенцов не піддавався жорстокому поводженню під час затримання, а зафіксовані у нього гематоми і синці мають "альтернативне походження".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зараз вже відомо, що скарга Сенцова слухається в Європейському суді з прав людини.

Відомо, що захист Сенцова прямо заявив, що визнання фігурантів справи були отримані під тортурами, всі наявні докази - сфабриковані, а сам судовий процес був політично вмотивованим. У свою чергу судді ЄСПЛ поставили російським представникам конкретні питання з цього приводу.

Так, садна в синці у Сенцова російська сторона пояснила тим, що під час арешту і обшуку в будинку режисера, він "на нетривалий час був притиснутий обличчям до стіни".

Більш того, росіяни вважають, що питання про фальсифікацію доказів знаходиться поза компетенцією ЄСПЛ. При цьому влада РФ наполягає, що звинувачення Сенцова розглядав "суд, створений на підставі закону, а вирок був заснований на свідченнях, отриманих під тиском.

Нагадаємо, Полоненого українця терміново госпіталізували в Росії

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Росіянин поплатився за український прапор

Також Знай.ua" писав про те, що Окупанти кинуть Климента до Сенцова