У четвер, 9 травня, на протидію маршу "Бесмертного полку" у Києві проводять пародійну акцію "Безсмертний грут".

Про це повідомляють організатори заходу та публікують відповідні фото у Facebook.

"Ми не любимо танців на кістках загиблих людей. І ще ми не любимо Росію та все, що із нею пов'язано", - кажуть учасники акції.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Учасники акції тримали в руках портрети героїв коміксів і популярних фантастичних фільмів, а також скандували "Слава Україні!", "Слава нації!", "Валар Моргуліс! - Валар Дохаеріс!", "Армія, мова, Танос!".

У мережі активно коментують ініціативу активістів.

"Квасави", "Краще заборонити "побєдоносіє" - як повну дурню і пропаганду "русского міра", "Нещасні люди, не розуміють, що роблять", - діляться користувачі полярними думками.

Варто нагадати, що під час заходів на День перемоги у центрі Києва затримали чоловіка.

Подробиці повідомляє кореспондент Знай.ua з місця інциденту.

"Він поводився неадекватно та викрикував "Я - русскій", - розповідають правоохоронці.

На запитання про те, громадянином якої країни він є, затриманий відповів, що взагалі-то він українець, однак в душі - "русскій".

"Я русскій, і що тепер? Тепер ви тисячу людей будете витягувати з юрби і пакувати?", - обурився винуватець скандалу.

Наразі відомо, що його доправили до відділку для встановлення особи.

Також Знай.ua стало відомо, що 9 травня традиційно не обійшлося без скандалів із забороненою в Україні атрибутикою - у юрбі людей помітили жінку з двома дітьми, яка "начепила" георгіївські стрічки і на себе, і на доньок.

У відповідь на шквал обурення киян жінка сказала, що не бачить у такій атрибутиці нічого поганого, однак із нею не погодилися ветерани АТО, які попросили зняти стрічки.

Однак знайшлися і такі, які стали на захист жінки та закликали вгамувати емоції, аби не налякати дітей.

Нагадаємо, 9 травня 2019 року, беззаперечно, - найсвітліше свято для всіх українців. Адже тоді багато наших дідів та прадідів брали участь у боротьбі з фашизмом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у четвер, 9 травня, у столиці через проведення масових заходів, у яких візьмуть участь 200 тисяч осіб, перекрито рух транспортних засобів на деяких вулицях.

Через таку значну кількість людей ситуаційні центри на місцях приступили до роботи о 07:00 і до завершення заходів будуть функціонувати в надзвичайному режимі.

Також Знай.ua писав про те, що 8 травня – День пам'яті та примирення, день капітуляції нацистської Німеччини.