У неділю, 12 травня, у центрі Києва повністю перекриють рух транспорту за маршрутом ІV Євро Київського Марафону. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"12 травня о 09:00 у столиці стартує ІV Київський Євро Марафон (ІV Kyiv Euro Marathon). Проведення спортивної події підтримано розпорядженням КМДА № 747. Документом передбачено заборону руху всіх видів транспортних засобів з 08:00 до 15:30 12 травня за маршрутом забігу", - вказується в повідомленні.

Марафон пройде за маршрутом: старт з вулиці Великої Васильківської, 55 (на території НСК "Олімпійський") - вулиця Саксаганського - площа Перемоги - проспект Перемоги (непарна сторона) до перетину з провулком Польовим - розворот (проспект Перемоги, 45) - проспект Перемоги - площа Перемоги - вулиця Саксаганського - вулиця Велика Васильківська - розворот на перехресті з вулицею Джона Маккейна (вулиця Івана Кудрі) - вулиця Велика Васильківська - вулиця Жилянська - фініш на вулиці Великій Васильківській, 55 (на території НСК "Олімпійський") (3 кола).

Згідно з інформацією, Kyiv Euro Marathon - це бігове свято в столиці за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та посольств держав - членів ЄС.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В 2019 році головною метою цього заходу є відзначення днів Європи в Україні, демонстрація відданості спільним цінностям всіх країн континенту, залучення киян до активного способу життя.

Варто уточнити, що в цей день на старті біля НСК "Олімпійський" збереться понад 3 тисячі бігунів з різних країн світу. В цьому році на учасників чекають оновлена швидкісна траса і дистанції для будь-якого рівня підготовки: 6 км, 12 км, напівмарафон, марафон, командна марафонська естафета та дитячі забіги.

Також відбудеться змагання зі скандинавської ходьбі на дистанції 6 км. На фінішерів усіх дистанцій чекають пам'ятні медалі.

Нагадаємо, що у Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельні роботи.

Як повідомляв портал Знай.uа, поліція почала розслідування щодо появи відеоролика на екранах, розміщених у державному аеропорту Бориспіль. На скандальному відеозапису карта України була зображена без Криму.

Також портал Знай.uа писав, що легендарний кенійський легкоатлет Еліуд Кіпчоге, олімпійський чемпіон-2016 у марафоні, став переможцем щорічного 39-го Лондонського марафону.