У Києві відкрили меморіальну дошку на честь Героя України, народної артистки України та СРСР, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Євгенії Мірошниченко.

Автор меморіальної дошки став скульптор Іван Мельничук. Меморіал встановили на фасаді будинку, де вона жила, пише Укрінформ.

"Це дійсно була велика людина, патріот, і це золота сторінка нашої музичної Національної академії ім. П. І. Чайковського. Вона майже все своє життя віддала цій академії. І сьогодні великий день для нашої академії, для всієї спільноти, і всього світу ", - сказав ректор НМАУ ім. П.І. Чайковського Максим Тимошенко.

Під час відкриття меморіальної дошки, кінорежисер Олег Бійма зазначив, що завжди вважав, що в Києві багато чого не вистачає, але те, що не вистачає меморіалу Мірошниченко, було очевидно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це нарешті сталося, але єдиного, чого мені не вистачає і завжди буде не вистачати в Києві, це самої Євгенії. Вибачте за цю фамільярність, вона не любила пишних слів, не любила пишних зворотів, вона була проста", - зазначив Бійма.

Народна артистка України, вихованка Євгенії Мірошниченко Ольга Нагорна, під час відкриття, зазначила, що учениці Мірошниченко завжди приходили до неї, як до власного будинку.

"Вона мене як співачку врятувала, бо тоді від мене відмовилися всі викладачі, вона була єдина, хто взяв мене у свій клас. Якщо я скажу, що я дуже їй вдячна, то це я дуже мало скажу", - сказала Нагорна.

Зазначимо, що Євгенія Мірошниченко входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Вона співала, знімалася в музичних фільмах, зокрема, співала в фільмі Параджанова "Українська рапсодія", та викладала. За її ініціативи 2004 року було засновано Київську малу оперу. Однак оперна діва пішла з життя так і не побачивши кінцеву реалізацію свого задуму.

Нагадаємо, як український Трускавець увійшов у число кращих європейських курортів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві з'явилася маленька Японія: встигніть побачити та сфотографувати квіткове диво.

Також "Знай.uа" писав, що руфери показали Київ з висоти пташиного польоту: небезпечно, але неймовірно гарно.