Впродовж останніх кількох місяців в столиці відбулися дві резонансні події, пов'язані із безжальним побиттям прямо посеред вулиці. В першому випадку справа стосується нападу охоронців мера, про яке стало відомо на грудневому пленарному засіданні, а в другому – з підпалом автівок та побиттям тітушками будівельної "мафії" депутата Київради Володимира Назаренка. А об’єднуючим фактором в обох справах стала обіцянка Віталія Кличка взяти їх під особистий контроль та сприяти більш швидкому розгляду. Але слова – словами, а як щодо конкретний дій? Про сьогоднішній стан розвитку подій дізнавалися Знай.ua.

Побиття "тітушками", спалення двох авто та погрози вбити

Останні півроку виявилися справжнім кримінальним детективом для депутата Київради Володимир Назаренка. Але, як не прикро, це не книга чи гостросюжетний фільм – він став справжньою жертвою нападів та залякувань.

Слідом за кількома побиттями під під’їздом власного будинку та у роздягальні спортзалу, підпалу двох автомобілів, якими користувався депутат, невідомі особи продовжують залишати "привіти".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Хтось намагається системно мене залякати. Перед цим мене біля будинку зустрічали троє молодих спортсменів і погрожували вбивством за мою принципову позицію. Після другого підпалу зірвали табличку з моєї приймальні, обмалювали безкоштовний спортзал нецензурними написами і зображеннями на Солом'янці, також хтось умисно пошкодив електрощитову в будинку, де знаходиться моя громадська приймальня на Виборзькій. До цього приходили тітушки прямо на засідання земельної комісії – зараз пішли далі", – розповідає Володимир Назаренко.

Як стало відомо, нещодавно погрози почали надходити і колегам по соціальній діяльності депутата.

"Всі ці напади я напряму пов'язую зі своєю діяльністю. Коли ми принципово захищаємо сквери, зелені зони, розриваємо договори оренди із незаконними забудовниками і захищаємо простір міста, то вже вдаються до фактичних погроз життю. Так само зараз лунають погрози моїм побратимам з громадської організації "Сокіл" – в основному, молодим студентам, яким ледь виповнилося 18, так само погрожують. Я прошу звернути увагу Міністра внутрішніх справ, СБУ та прокуратуру і інші правоохоронні органи державної безпеки та покласти цьому край", – із такою заявою днями звернувся до колег Володимир Назаренко.

Під час виступу на останньому пленарному засіданні Київради, що відбулося 4 квітня, голова КМДА повідомив, що особисто намагатиметься сприяти скорішого вирішення цієї справи і вимагатиме від керівника столичної поліції відповідного звіту про хід слідства впродовж кількох годин.

Втім, минуло вже 5 днів, а постраждалий депутат так і не отримав відповіді.

"Жодної відповіді від мера міста Віталія Кличка я на сьогодні так і не отримав. З відділку поліції, де була зареєстрована моя заява, теж я не отримав поки що ані жодного повідомлення про хід справ, ані телефонного дзвінка", – зазначає депутат Київради Володимир Назаренко.

Били та примушували дати показання

Не менш гучним став випадок, про який на грудневому пленарному засіданні повідомив депутат Київради Олексій Новіков.

"Мені стало відомо – вночі було побито учасника бойових дій, журналіста та мого друга Бригадира Сергія. З його слів, близько з 1 години до 2 години ночі він проводив зйомку на вул. Б. Хмельницького біля оперного театру і зняв Ваш кортеж. Після цього на нього було скоєно напад Вашими охоронцями, яких він знає особисто в обличчя", – звернувся до мера під час засідання Олексій Новіков.

Як зазначив депутат Київради, одним залякуванням це не обійшлося.

"Вони били його, примушували дати показання, що він нібито планував на Вас замах. Я просив би Вас, як публічну людину, як мера, очільника столиці, який має нести відповідальність за своїх приватних охоронців, дати своє бачення цієї ситуації", – повідомив Олексій Новіков.

На звинувачення столичний мер відповів лише кількома реченнями.

"Однозначно зараз візьму на під контроль і зможу звітувати за цей випадок найближчим часом. Щоб отримати інформацію і щоб Ви також цю інформацію отримали", – повідомив Віталій Кличко.

Під час розмови Олексій Новіков попросив секретаря Київради Володимира Прокопіва надати доручення звернутися до Посольства Німеччини, яке знаходиться через дорогу, щоб можна було взяти у них записи відеокамер і проаналізувати цей випадок. На що Прокопів дав згоду і обіцяв у найближчому майбутньому зробити все, щоб ці дані отримати.

Та ніхто ці записи не побачив й досі. За словами потерпілого, цих записів з камер вже немає.

"Пан Кличко власник свого слова – дає, забирає. Авжеж, немає ніякого запису з камер. Я заяву не подавав. В мене є своя позиція стосовно цього – я зневажаю поліцейських і писати заяву для мене є неприйнятним. Оскільки я бачив розвиток подій. Далі справа не пішла", – повідомив нам учасник бойових дій в зоні АТО, журналіст Сергій Бригадир.

про напад на мене охорони кличка

Geplaatst door Сергій Бригадир op Woensdag 12 december 2018

В свою чергу, ми підготуємо відповідні запити до КМДА щодо обох випадків. Тож щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про весняний призов 2019: хто відправиться до армії і що за це отримає, вся інформація.

Також Знай.ua повідомляв про те, що масові черги українців перед виборами показали у мережі, єдині як ніколи: зробити свідомий вибір і не "подарувати" свій голос.