У Великодню ніч і вранці 28 квітня у Києві громадський транспорт продовжить свою роботу на одну годину.

Цю інформацію повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Відповідно до розпорядження КМДА, в ніч з 27 квітня на 28 квітня київський метрополітенпродовжить роботу на одну годину, а також на годину раніше почне роботу 28 квітня.

Великдень
Великдень

Також у повідомленні йдеться, що наземний пасажирський транспорт загального користування, маршрути якого проходять біля станцій метрополітену, в ніч з 27 квітня на 28 квітня курсуватиме на одну годину довше. Перевезення пасажирів буде організоване за наявними маршрутами після відправки останніх поїздів метро.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На годину раніше почне працювати наземний транспорт - на маршрутах, які проходять біля станцій підземки.

Великдень
Великдень

З 05:00 до 10:00 28 квітня буде збільшено кількість одиниць міського пасажирського транспорту загального користування, який проходить біля місць проведення богослужінь.

Великдень
Великдень

Нагадаємо, що готуватися до Великодня починають заздалегідь. Наводять чистоту, фарбують яйця, печуть святкові паски. Однак існує ряд строгих заборон, які, згідно з православним канонам, категорично не можна порушувати. Про них – читайте в матеріалі.

Велика Пасха – це найдавніше християнське свято. Його встановили на честь воскресіння Христа. З 325 року дату Великодня розраховують за місячним календарем – в першу неділю після повного місяця, що настає після весняного рівнодення. Цього року Великдень Відбудеться 28 квітня.

Великдень
Великдень

Згідно з давніми рукописами, Великдень відзначали ще до народження Ісуса. Великоднем називали звичай жертвоприношення, для цього використовував кіз. Таким чином люди просили у богів благословення.

Раніше ми писали, скільки українці відпочиватимуть на Великдень 2019.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт великодніх пасок з горіхами.

Раніше Знай.uа повідомляв, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст 2019.