Ланцюг нападів та тиску на депутата Київради Володимира Назаренка, що буквально градом посипалися на нього впродовж останніх кількох місяців, продовжили інші методи. Після кількох побиттів у громадських місцях, підпалу двох автівок біля його будинку та візиту "тітушок" на одне із засідань постійної комісії його погрожують вбити. Деталі з'ясовували Знай.ua в ході пленарного засідання Київради, що відбулося 4 квітня в будівлі мерії.

Бандитські розбірки, підпали та напади тітушок

Гостре питання безпеки депутата було винесено позапланово на початку пленарного засідання.

"Вже 2 роки системно точаться репресії проти ветерана московсько-української війни, офіцера Володимира Назаренка. Нещодавно спалили автівки, напали з битами. Я розумію, що ми з опозиційної партії, але бандитські розбірки в Києві є неприйнятними", – звернувся до столичного голови та колег депутат Київради Юрій Сиротюк.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Впродовж двох останніх місяців було двічі спалено машини, якими користувався Володимир Назаренко. Перша належала його матері, а друга – волонтерська, на якому він їздив на фронт допомагати бійцям, яка належала його колезі.

"Хтось намагається системно мене залякати. Перед цим мене біля будинку зустрічали троє молодих спортсменів і погрожували вбивством за мою принципову позицію. Після другого підпалу зірвали табличку з моєї приймальні, обмалювали безкоштовний спортзал нецензурними написами і зображеннями на Солом'янці, також хтось умисно пошкодив електрощитову в будинку, де знаходиться моя громадська приймальня на Виборзькій. До цього приходили тітушки прямо на засідання земельної комісії – зараз пішли далі", – розповідає постраждалий депутат Київради Володимир Назаренко.

Погрози побратимам та звернення до Авакова

Як стало відомо, днями погрози почали надходити і колегам по соціальній діяльності депутата.

"Всі ці напади я напряму пов'язую зі своєю діяльністю. Коли ми принципово захищаємо сквери, зелені зони, розриваємо договори оренди із незаконними забудовниками і захищаємо простір міста, то вже вдаються до фактичних погроз життю. Так само зараз лунають погрози моїм побратимам з громадської організації "Сокіл" – в основному, молодим студентам, яким ледь виповнилося 18, так само погрожують. Я прошу звернути увагу Міністра внутрішніх справ, СБУ та прокуратуру і інші правоохоронні органи державної безпеки та покласти цьому край", – підкреслив з трибуни зали засідання Київради Володимир Назаренко.

Варто відзначити, що під час пленарного засідання депутат звернувся в прямому ефірі до представників бандитських угруповань.

"Я обурююся тому, що хтось вперто хоче повернути і перетворити Київ на 90-ті роки, коли на вулицях міста були перестрілки, коли вбивали людей просто за бізнесові інтереси. Це неприпустимо. Але принагідно хочу повідомити і своїм колегам, і цим будівельним бандитам, що я не припиню боротьби. Я приймаю цей виклик і буду давати бій системі будівельної мафії на засіданні земельної комісії, де як раз і відбувається дерибан в інтересах корупційних забудовників", – наголошує депутат Київради Володимир Назаренко.

Депутати вимагають дій від мера

Колеги "по цеху" винесли вимогу до голови КМДА, аби він відзвітував про хід слідства. Нагадаємо, розібратися в цій ситуації та взяти під особистий контроль Віталій Кличко обіцяв ще в лютому – під час візиту "тітушок" до зали засідання комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

"Невідкладно потрібно в Києві почати ламати корупційні руки, ламати схеми, відсторонювати "смотрящих", нарешті гроші вбудувати не в ями, а в дороги, і час припинити беззаконня і бандитське свавілля. Віталію Володимировичу, я хочу, щоб Ви ще раз звернулися до начальника поліції і все-таки ми отримали результати розслідування щодо безпрецедентних нападів і тиску, який чиниться на депутата Київради", – відзначив депутат Київради Юрій Сиротюк.

У відповідь київський голова пообіцяв зв’язатися із очільником столичної поліції.

"Я обов’язково звернусь до керівника київської поліції. Це кричущі випадки, коли депутатів залякують, коли створюються напади на депутатів. І тому буду просити в найближчі години доповісти по цьому прецеденту з трибуни Київської міської ради", – відзначив столичний мер Віталій Кличко.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що дебати Зеленського та Порошенка на межі зриву: горить НСК "Олімпійський".

Також Знай.ua повідомляв, що у Києві знайшли найдавнішу вулицю: археологи втратили дар мови від кількості артефактів.