У Києві змінять правила продажу соціального хліба. З берехня його можна буде отримали лише по картці киянина по 1 хлібині на руки на день, а знижку вираховуватимуть залежно від пільг, які має покупець.

Про це заявила заступник голови КМДА Марина Хонда, повідомляє прес-служба київської влади, пише видання "Хвиля".

"Основний акцент, який ми сьогодні робимо, це продаж хліба за карткою киянина пільговим категоріям громадян. Знижка буде різна, залежно від категорії. Саме картка киянина буде давати можливість вираховувати конкретну пільгу ", - сказала вона.

Найбільшу знижку у 70% зможуть отримати кияни-члени сімей загиблих учасників АТО, кияни-члени сімей Героїв небесної сотні, діти-сироти та праведники Бабиного яру. Кияни з інвалідністю внаслідок війни та в'язні концтаборів - 60%. Діти з інвалідністю - 50%. 25-відсоткова знижка буде у пенсіонерів, які не працюють. У решти киян з картою - 20%.

Продавати соціальний хліб будуть в тій же мережі кіосків, що і раніше. Тільки не більше одного буханця в день, кажуть у столичній адміністрації. Головна мета - покінчити зі спекуляціями.

"Ті кияни, яким він дійсно потрібен, які мають пільги - не встигали його придбати. Тому що викуповувалося за зниженими. Їхав хліб в регіони. Скупався цілими партіями у тих кіосків. Продавався вже по бізнес-цінами десь в інших магазинчиках", - говорить заступник голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У мережі кіосків з соціальним хлібом вже почали тестувати нову систему.

"Це звичайний картковий термінал. Шляхом ідентифікації за "Карткою киянина" буде зрозуміло, яка буде знижка. І в чеку буде відображатися, і на самому дисплеї терміналу буде висвітлений, що у даного клієнта, наприклад, 25% знижка", - пояснює директор фірмової мережі з продажу хлібобулочних виробів Ярослав Федоренко.

Нагадаємо, що субсидії вже почали виплачувати готівкою: хто відчує "покращення" першим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", тарифи збільшили, пільги урізали: на яку суму розраховувати субсидіантам.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що українців звільнили від боргів за комуналку: кому пощастило.