Учасників масової акції протесту, що зібралися вранці 28 лютого під будівлею КМДА, підтримали і депутати Київради. Свої вимоги вони виставили прямо під час пленарного засідання. Чого саме вони вимагають та що спровокувало зібрання мітингу під стінами мерії, дізнавалися Знай.ua.

Киянам мають повернути від 1, 5 до 2 тис грн

На початку пленарного засідання Київради на трибуні взяли слово депутати із зверненням до міського голови. Їхньою вимогою є повернення коштів, які кияни сплачували впродовж 1, 5 року.

"За поданням голови "Спілки власників житла України" Олексія Кучеренка було виграно 6 липня справу в Окружному адміністративному суді, а 20 грудня підтвердилося і залишилося в силі в Апеляційному суді рішення про визнання протиправним та скасування розпорядження №668 від 6 червня 2017 року. Ми вимагаємо від виконавчого органу Київради негайно припинити виставляти платіжки за завищеним майже вдвічі тарифами на утримання будинків і прибудинкових територій", – зазначає депутат Київради Тетяна Меліхова.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як підкреслила депутат Київради, рішенням суду визнано протиправним і втратило чинність розпорядження київського міського голови № 668 від 6.06.2017 року.

"З метою приведення у відповідність виставлених платіжок ми вимагаємо, щоб в платіжках виставлялася ціна утримання прибудинкових територій та будинків, згідно із попереднім розпорядженням від 30 квітня 2015 року. Також вимагаємо, щоб був зроблений перерахунок всім киянам, а це означає, що кожна квартира має отримати повернуті гроші у розмірі від 1,5 до 2 тисяч гривень за незаконно виставлені ціни", – підкреслює Тетяна Меліхова.

Кличко ігнорує запитання колег

Близько 10 депутатів Київради встали на підтримку даних вимог. Дехто з них намагався з'ясувати ситуацію напряму з міським головою, але Віталій Кличко від коментарів поки утримується.

"Плине час, пленарні засідання відбуваються, відбулася година запитань для мера під час його звіту. Ми разом із колегами запитували, яким чином будуть повернуті гроші, але ми не отримали ніякої відповіді. Тому ми вимагаємо негайно надати інформацію керівництвом виконавчого органу київської міської ради щодо вжиття невідкладних дій по перерахунку тарифу і по поверненню грошей киянам", – відзначає депутат Київради Тетяна Меліхова під час виступу на пленарному засіданні.

Щодо гучного рішення суду столичний мер чув запитання і від інших колег, проте жодної реакції поки не було.

"На годині запитань до міського голови в Київраді я задав цілком логічне питання: якщо є рішення суду, яке визнало розпорядження КМДА №668 від 6 червня 2017 року незаконним, скасувало його і це рішення вже набрало законної сили, то чому два місяці немає жодної реакції від Кличка! Чого півтора роки незаконно з киян збиралися гроші й досі збираються, попри рішення суду?! Чи буде виконаний перерахунок? Чи хтось понесе за це відповідальність?!", – зауважив депутат Київради Святослав Кутняк.

В першій частині пленарного засідання Віталій Кличко не з'явився.

Щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що тисячам киян відключать світло за борги: до повної темряви залишаються лічені дні.

Також Знай.ua повідомляв, що Київрада дала землю для метро на Виноградар: доленосне рішення.