Початок пленарного засідання Київради, що стартувало 28 лютого у будівлі КМДА, видався дуже гучним. Вже з ранку під столичною мерією зібралося кілька сотень бунтуючих мешканців столиці, тож до адміністрації депутатам довелося пробиратися повз натовп протестувальників. Народ прийшов із певними вимогами до столичного голови та його замів. Якими саме, дізнавалися Знай.ua.

"Суд визнав провал, а він мовчить!"

Прапори, гучномовці та плакати – таким арсеналом "озброїлись" понад 300 киян, що влаштували акцію протесту.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми виграли в Апеляційному суді справу про визнання протиправним та скасування розпорядження №668 від 6 червня 2017 року. Суд визнав провал, а він мовчить! Жодного коментаря люди так і не отримали від Кличка. Хіба це повага?! Ми будемо вимагати правосуддя і просто так це не залишимо!", – розповідає Олександр, представник Всеукраїнської громадської організації "Спілка власників житла України".

Під будівлею мерії зібралися жителі різних районів міста – як з правого берегу, так і Лівобережжя.

"Ми віддаємо останні кошти на сплату рахунків, а вони собі ремонт роблять за 60 мільйонів! Виявилося, що 1, 5 року ми сплачували зайві гроші, які мер та його поплічники вирішили на нас заробити! Нехай повертають тепер!", – обурюється Олена Павлюк, мешканка Оболонського району.

Рулони туалетного паперу та кордон охорони

На сходах біля адміністрації люди зробили символічні піраміди з рулонів туалетного паперу, на кожному з яких написали номер відповідного розпорядження.

"Тисячі людей викидали весь цей час гроші за забаганкою Кличка – це ніби просто їх спустити в унітаз! Бо вони не пішли на оновлення прибудинкових територій чи то озеленення наших дворів, як могли б, а просто пішли у кишені до чиновників", – скаржиться мешканець Святошинського району Микола Гладко.

До обуреного натовпу Віталій Кличко так і не вийшов – він, до речі, не з'явився і в перші години пленарного засідання.

Варто зазначити, що із самого початку мітингу вздовж будівлі КМДА чергували кілька десятків охоронців – представники поліції та Нацгвардії.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Київрада дала землю для метро на Виноградар: доленосне рішення.

Також Знай.ua повідомляв, що киян потіснить черговий торговий "гігант": виросте, як гриб, Кличко приголомшив датою.