Щомісяця кияни з острахом чекають на комунальні платіжки, адже щоразу суми дедалі збільшуються. Та, виявляється, не у всьому винні всеукраїнські "оновлення" Кабміну. Більше мільярду гривень мешканці столиці віддали з власної кишені, внаслідок незаконного розпорядження мера міста. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Кияни переплатили 1, 5 мільярди

Кілька місяців тому було доведено у суді, що закладений столичною владою тариф на утримання будинку та прибудинкової території не мав жодної економічної обґрунтованості.

"20 грудня 2018 Апеляційний суд міста Києва за позовом Всеукраїнської громадської організації "Спілка власників житла України" визнав незаконним Розпорядження Кличка, яким він одноосібно вдвічі підвищив тариф. Наголошую, що рішення про цей тариф приймає виключно Кличко, не Гройсман чи Порошенко, а саме Кличко, чий підпис і стоїть під відповідним незаконним розпорядженням", – зазначає депутат Київради Святослав Кутняк.

За словами депутата, за 1, 5 року, впродовж яких з киян збирали майже вдвічі більші суми, загальна сума переплати сягнула 1, 5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"На годині запитань до міського голови в Київраді я задав цілком логічне питання: якщо є рішення суду, яке визнало Розпорядження КМДА №668 від 6 червня 2017 року незаконним, скасувало його і це рішення вже набрало законної сили, то чому майже два місяці немає жодної реакції від Кличка! Чого півтора роки незаконно з киян збиралися гроші й досі збираються, попри рішення суду?! Чи буде виконаний перерахунок? Чи хтось понесе за це відповідальність?!", – підкреслює Святослав Кутняк.

Мер "перевів стрілки" на свого заступника

Однак, почути відповідь від міського голови на доведений факт так і не вдалося.

"На жаль, зараз профільний заступник, який відповідає за це питання, у відрядженні. Потрібно зробити нормальну систему, щоб вона ефективно працювала. Наша завдання спільними зусиллями зробити таку систему. І наше спільне завдання змінити цю систему, яка нам дісталася в спадок від радянських часів", - відповів столичний мер Віталій Кличко.

Варто зазначити, що влітку 2017 року був зареєстрований і поданий на розгляд Київради проект рішення, який передбачав скасування незаконного розпорядження КМДА.

"Спочатку Кличко одноосібно не включив його в порядок денний, а потім спроба включити його з голосу не набрала потрібної кількості голосів, так як більшість продажних депутатів підтримали свого начальника мера-рекетира! Поки головний корупціонер столиці Кличко займає посаду міського голови, розраховувати на боротьбу із корупцією у відповідному районі та мікрорайоні на рівні "ЖРЕО", просто смішно", – відзначає депутат Київради Святослав Кутняк.

Тож наразі доводиться лише чекати на повернення профільного заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який, за словами Віталія Кличка, має прояснити ситуацію.

Кличко не знає чому підняв тариф за прибудинкову територію півтора роки тому! 20 грудня 2018 Апеляційний суд міста Києва за позовом Всеукраїнської громадської організації «Спілка власників житла України» (голова Олексій Кучеренко) визнав незаконним Розпорядження Кличка яким він одноосібно підвищив вдвічі тариф на утримання будинку та прибудинкової території. Наголошую, що рішення про цей тариф приймає ВИКЛЮЧНО Кличко, не Гройсман, Порошенко тощо, а саме КЛИЧКО, чий підпис і стоїть під відповідним незаконним розпорядженням. У четвер 7 лютого на годині запитань до міського голови в Київраді задав цілком логічне питання: якщо є рішення суду яке визнало Розпорядження КМДА №668 від 6 червня 2017 року незаконним і скасувало його, і це рішення вже набрало законної сили, то чому майже два місяці немає ЖОДНОЇ реакції від Кличка! Чого півтора роки незаконно з киян збиралися гроші й досі збираються, попри рішення суду?! Чи буде виконаний перерахунок? Чи хтось понесе за це відповідальність?! Все що почули кияни у відповідь від міського голови це те, що його профільний заступник Пантелеєв у відрядженні, а сам Кличко просто некомпетентний у цьому питанні! Так я хочу нагадати що на незаконному розпорядженні який підвищив у двічі платіжки за прибудинкову територію стоїть підпис КЛИЧКА а не його заступника, який у відрядженні! Також принагідно хочу нагадати що ще в літку 2017 року мною разом з іншими свободівцями був зареєстрований і поданий на розгляд Київради проект рішення який передбачав скасування незаконного розпорядження КМДА, але спочатку Кличко одноосібно не включив його в порядок денний, а потім спроба включити його з голосу не набрала потрібної кількості голосів, так як більшість продажних депутатів підтримали свого начальника мера-рекетира! (Деталі тих подій з поіменним голосування депутаті тут https://www.facebook.com/s.kutniak/posts/1445394408889507)! Крім того у своїй відповіді Кличко почав "переводити стрілки" на застарілу радянську систему управління житлового фонду, яка нам залишилася у спадок та корупцію, яка по сьогоднішній день там панує! Так у мене виникає логічне питання до Кличка який, нагадаю, вже 5 рік є міським головою столиці, а як же ваша так звана «реформа», а саме Рішення Київради “Про удосконалення структури управління житлово-комунальним господарством міста Києва”, яку ви разом зі своїми поплічниками проштовхнули через депутатський корпус під лозунгами реформи управління житлового сектору створивши в кожному районі Керуючі компанії?! А де боротьба з корупцією на рівні житло-комунального господарства? Кличко сам визнає що по сьогоднішній день залишилися чиновники які на цьому "заробляють", але замість того, щоб їх звільняти й звертатися в правоохоронні органи, він це все прикриває й отримає свою "долю"! Поки головний корупціонер столиці - Кличко - займає посаду міського голови, то розраховувати на боротьбу з корупцією у відповідному районі/мікрорайоні на рівні "ЖЕКу", просто смішно.

Geplaatst door Кутняк Святослав op Zondag 10 februari 2019

Також Знай.ua повідомляв, що на киян очікує оплата комуналки по-новому: розподілять між усіма споживачами.

Раніше Знай.ua писав, що будівництво метро на Виноградар зрушилось із мертвої точки: перші фото.