У столичній підземці зявиться те, про що так давно просять кияни. Депутати Київради таки ухвалил рішення про встановлення табло зворотного відліку часу.

Це рішення подали на розгляд Київради в серпні 2018 року. Як пише прес-служба Київради, таким чином городяни зможуть бачити точний час очікування поїзда, а не кількість хвилин з моменту відправлення попереднього. Така система є загальноприйнятою у всіх країнах світу, де користуються підземний видом таранспорту.

табло, метро

"Київська громада неодноразово звертала увагу влади на необхідність введення відповідного сервісу з інформування пасажирів метрополітену про очікуваний час прибуття поїзда. Так, у 2015 році була зареєстрована відповідна електронна петиція, яка зібрала понад 10 000 голосів. Однак вона була відхилена з мотивів відсутності належного фінансування", - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Святослав Кутняк.

Дану петицію зареєстрували ще в 2015 році і вона набрала необхідну кількість голосів. Проте реалізувати це ніхто не поспішав. Мер Києва Віталій Кличко тоді бідкався про нестачу коштів і більш вагомі проблеми, які потребують негайного вирішення.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

поїзд метро


Обсяг коштів, необхідних для реалізації зазначеної ініціативи, буде визначено після розробки проектно-кошторисної документації по встановленню на станціях Київського метрополітену табло зворотного відліку часу до прибуття поїзда. Зазначимо, що раніше харківське підприємство погоджувалося замінити табло на нові за 140 млн грн, київське - за 11 млн грн.

Київський метрополітен

Рішення підтримали 73 депутати Київради.

Нагадаємо, у Києві стартувало будівництво довгоочікуваної гілки метро.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві стартував єдиний електронний квиток для оплати проїзду у громадяькому транспорті.

Також Знай.ua писав, що з гучним підвищенням проїзду у громадському транспорті до 8 грн, що відбулося півроку тому, кияни очікували обіцяних удосконалень умов для пасажирів.