Друге пленарне засідання Київради в цьому році, що стартувало 7 лютого в будівлі КМДА, розпочалося зі звіту мера столиці про досягнення 2018 року. Власне, промова Віталія Кличка зайняла половину часу, відведеного для розгляду важливих питань. Деталі дізнавалися Знай.ua.

Любуйтеся сяйвом з літака

Як один з вдалих пріоритетних напрямків удосконалення Києва мер назвав значне покращення освітлення вулиць столиці.

"Впродовж минулого року ми встановили у місті понад 10 тисяч ліхтарів. Тепер Київ виглядає не гірше за інші європейські міста – варто лише поглянути на столицю з висоти. Кияни можуть пишатися сяйвом Києва з літака", – зазначив голова КМДА Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Київміськсвітло" – лідер з мільйонних махінацій

Проте, під час звіту жодного слова не прозвучало про багатомільйонну нестачу на рахунках комунального підприємства, яке займається заміною та облаштуванням ліхтарів.

Згідно із результатами перевірки, здійсненої Департаментом внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА, аудит КП "Київміськсвітло" викрив понад 27 млн фінансових порушень, з яких реальні втрати зі столичного бюджету становлять майже 20 млн грн.

Під'їзди та парки – без світла

У той час, як мер звітує про показове сяйво столиці з висоти пташиного польоту, кияни продовжують залишати скарги на відсутність освітлення, звертаючись до Контактного центру 1551.

"На сходовій клітині біля квартири 175 вул. Маршала Тимошенко, ,будинок 12, 6 під., відсутнє освітлення, немає як лампи, так і патрону, постійно темно на сходовій клітині, заявка зроблена через диспетчерську службу по тел. 290-98-11 ще 26.01.2019 ігнорується. Обслуговуючий ЖЕД-503. Крім того, це вже не перша скарга на відсутність обладнання світлом, заявки робились до цього двічі, однак вони виконані не були", – скаржиться мешканець столиці у зверненні № Б-3994, залишеному 7 лютого.

Аналогічні проблеми у під’їздах та прибудинковій території, судячи із кількості відповідних скарг, не вирішені і в інших районах міста. Та, окрім цього, у темряві перебувають і деякі столичні парки.

"Надзвичайно кричущим місцем є парк "Позняки". Окрім того, що він взагалі не облаштований, у ньому повністю відсутнє освітлення. Ним користуватися місцеві мешканці після п’ятої години вечора, в принципі, не можуть. Дуже давно це питання стоїть на порядку денному, але жодних зрушень немає. Повірте, якщо парк "Позняки" отримає належне освітлення, здійсниться мрія мільйонів людей, які хотіли б там відпочивати", – зазначає депутат Київради Ігор Мірошниченко.

У відповідь Віталій Кличко зазначив, що, завдяки вже встановленим ліхтарям, сьогодні місто може економити 30 % електроенергії, а розібратися із існуючими проблемними ділянками влада планує у 2019 році.

Раніше Знай.ua писав, що екс-мер Києва Олександр Омельченко в жаху від доріг столиці: претензії пред'явити нікому.

Також Знай.ua повідомляв, що електронний квиток вже працює: де купити та як отримати знижку на проїзд.