У Києві стартував єдиний електронний квиток для оплати проїзду у громадяькому транспорті.

Про це повідомив на сторінці в соцмережа розробник бота для столичної підземки KyivMetroBot Дмитро Однокоз.

За словами спеціаліста, він сам особисто придбав е-квиток та протестував його в метро.

валідатор

"Вже працює. Тестую наживо. Картка коштує 50 грн. Її можна просто поповнити, і тоді кожна поїздка буде коштувати 8 грн (доклав до валідатора - списало). Можна купити поїздки. Тоді ціна залежить від кількості (і теж до валідатора доклав - списало). Можна купити проїзний або половину проїзного", - поділився своїми враженнями Дмитро.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Киянам пляснили, як користуватись новинкою:

Прикладати картку потрібно до турнікетів, які мають позначку Kyiv Smart Card. На більшості станцій є як мінімум по одному такому турнікету.

Поки що електронний квиток, певно, продають тільки на центральний станціях метро - "Майдані Незалежності", "Театральній" та "Хрещатику". "У касах на станції "Контрактова площа" нам сказали, що до них електронний квиток в продаж поки не надходив", - пише Однокоз.

"Купівля проїзних в системі поки не доступна (на сайті теж, техпідтримка пообіцяла повернутися з фідбек). Будемо чекати офіційних новин", - додав Дмитро.

Квитком можна користуватися, як у підземці, так і в наземному транспорті - автобусах, тролейбусах, трамваях.

Маршрутки поки що обладнання не встановили. Вони будуть начерзі, щоправда приватним перевізникам система не до душі, адже дорогі валідатори потрібно буде встановлювати за власний кошт. Через це відповідно і вартість проїзду може збільшитися.

Також варто зареєструватися на київському міському порталі електронних послуг і прив'язати до свого облікового запису електронний квиток. Це дозволить поповнювати його, купувати поїздки, відстежувати історію платежів і т.д.

Також на сайті можна придбати одноразові квитки з QR-кодом за 8 грн. Після покупки їх можна скачати, відправити на електронну пошту або роздрукувати. За один раз можна купити не більше 50 таких квитків. До речі, термін їх дії обмежений. Наприклад, придбані 5 лютого квитки потрібно використовувати до 16 березня.

Нагадаємо, картка киянина додала зайого головного болю жителям столиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, водій киїської маршрутки ледь не відправив два десятка пасажирів на той світ.

Також Знай.ua писав про те, що киянам запропонували самостійно обирати назви для вулиць, які перейменовують.

Дивіться: Що таке квартира в лізин та чи варто ризикувати українцям