Українці із острахом очікують січневих квитанцій, оскільки впродовж останніх кількох місяців вони отримували космічні суми навіть без заявленого подорожчання. На засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу завітали десятки киян, аби дізнатися, чому відбувається така значна затримка із встановленням безкоштовних лічильників та коли можна очікувати на прискорення цього процесу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Ще задовго до початку засідання в залі не залишилося жодного вільного місця – обурені жителі столиці прийшли заздалегідь, аби не пропустити виступ представника ПАТ "Київгаз".

"На прикладі нашого будинку можу сказати, що ті безкоштовні газові лічильники, які мали б бути встановлені ще восени, так і не встановили. Вже лютий, але жодної об'яви про це ми так і не побачили. Але ж мешканці в процесі з'ясування великих сум у платіжках дізналися, що ніби лічильники вже у нас встановлені – це всього 2 із 72 квартир, де це мали б зробити. Це настільки образливо, що просто слів не вистачає", – скаржиться мешканець Деснянського району Олександр Демченко.

Втім, представник "Київгазу" не надав жодної втішної новини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"На сьогодні у питанні встановлення безкоштовних індивідуальних лічильників є одна проблема – ця сума обмежена. Сума, яка з кожного кубометру виділяється на це, не змінювалася з 2016 року. Відповідно до програми на 2019 рік, ця кількість розрахована на 18 тисяч лічильників. Це дуже мало, тому що до 2021 року нам потрібно встановити 280 тысяч одиниць", – зазначає заступник голови правління з загальних питань ПАТ "Київгаз" Тетяна Пархоменко.

І поліпшення ситуації поки очікувати не доведеться – газовий тариф на лічильники, затверджений Кабміном, передбачає на дані цілі всього 2 копійки з 1 кубометру.

У відповідь на чисельні скарги, заступник голови правління з загальних питань ПАТ "Київгаз" повідомила, що всі ті будинки, які були у плановому переліку на безкоштовне встановлення лічильників у 2018 році, будуть автоматично перенесені на 2019 рік. Проте дізнатись точну кількість відповідних квартир так і не вдалося.

Раніше Знай.ua писав, що команда Кличка – "під прицілом" поліції та суддів: справа стосується нестачі 300 мільйонів в бюджеті міста.

Також Знай.ua повідомляв, що велику шишку з поліції Києва схопили прямо в кабінеті: півмільйонний хабар та залякування.