З 1 лютого на київських дорогах почали патрулювати, так звані, інспектори по паркуванню Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Цю інформацію повідомив начальник управління (інспекції) по паркуванню Дмитро Рахматуллін, пише "ХВИЛЯ".

Виявилося, що 1 лютого на вулицях Києва з'явилося лише 10 інспекторів — протягом 2 місяців вони будуть працювати в тестовому режимі.

Столична влада обіцяє, що вже у квітні з'явиться набагато більше інспекторів. По ідеї, вони почнуть здійснювати фотофіксацію порушень і дійсно виписувати штрафи.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, в травні пообіцяли внести останні необхідні юридичні зміни, які дозволять евакуювати автомобілі "героїв паркування".

Нагадаємо, в Києві почнуть працювати інспектори по паркуванню. Перші «наглядачі» вийдуть на вулиці завтра, в середу, 1 лютого. Штрафувати автомобілістів поки ніхто не буде. Пробна робота інспекторів буде полягати в інформаційно-роз'яснювальній роботі, проте надалі ці службовці будуть уповноважені штрафувати киян за неправильне паркування.

Таку інформацію виданню «Вечірній Київ» надав голова інспекції по парковці Дмитро Рахматуллін.

Це перший етап паркувальної реформи, яка повинна була запрацювати ще в минулому році. За планом, у тестовому режимі служба буде працювати два місяці, а потім почнеться другий етап. В рамках другого етапі інспектори, яких до того моменту буде вже не 10, а набагато більше, почнуть фіксувати правопорушення на фото і виписувати штрафи власникам неправильно припаркованими машин.

Нагадаємо, власників авто на єврономерах чекають нові сюрпризи у травні 2019.

Як повідомляв раніше Знай.uа, яке покарання водіям передбачено за відсутність в машині аптечки.

Також Знай.uа писав, що російські депутати пропонують ввести штрафи водіям, які не мають в автомобілі ікони.