В ході останнього засідання Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку прозвучала гучна правда про існуючі діри в міському бюджеті. Директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА повідомила про сотні мільйонів фінансових втрат, які були безпідставно виведені "наліво". Та безкарними ці дії не залишаються – зі справами махінаторів вже працюють правоохоронні органи. Скільки коштів зникло зі столичного бюджету та скільки порушників було викрито, дізнавалися Знай.ua.

З 300 млн відшкодовано лише 60 млн

Впродовж 2018 року Департаментом внутрішнього фінансового контролю і аудиту було здійснено 73 аудити, в результаті яких сплила просто шалена кількість коштів, витрачених із значними порушеннями. Десь було викрито значне завищення вартості проведених робіт, десь – відсутність проведення робіт за виплачені кругленькі суми, а десь, взагалі, – безпідставне витрачення коштів.

"За результатами цих аудитів виявлено фінансових порушень на загальну суму 431,7 млн грн, встановлено втрат внаслідок допущення фінансових порушень та неефективних управлінських рішень на загальну суму 291,8 млн грн. Відшкодовано втрат та усунуто інших порушень на суму 60,3 млн грн", – зазначає директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА Оксана Колтик.

Наразі підрозділи внутрішнього фінансового контролю та аудиту функціонують в Дніпровському, Голосіївському та Деснянському районах та 4 департаментах. В Святошинській, Дарницькій, Оболонській, Солом’янській Печерській та Подільській адміністраціях призначено головних спеціалістів з питань внутрішнього фінансового контролю. А в Управлінні праці та соціального захисту населення Печерської держадміністрації створено сектор внутрішнього фінансового контролю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

122 кримінальних провадження та 6 посадовців у розшуку

За словами директора Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА, наразі ведеться співпраця з правоохоронними органами щодо покарання фінансових "махінаторів".

"За 2018 рік передано до правоохоронних органів 45 матеріалів аудитів. Всього, за інформацією, наявною в Департаменті, станом на 31.12.2018, по матеріалах аудитів Департаменту зареєстровано 122 кримінальних проваджень, або вони долучені до матеріалів існуючих кримінальних проваджень. Притягнуто до відповідальності посадових осіб – 46", – розповідає директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА Оксана Колтик.

За інформацією, отриманою за результатами співпраці з правоохоронними органами, підготовлено 29 повідомлень про підозру відповідальним у правопорушеннях особам, 6 осіб оголошено у розшук, по 17 кримінальних провадженнях обвинувачувальні акти передано до суду.

1551 продовжують завалювати скаргами

У той час, як з рахунків міста зникають мільйони, кияни вимушені із місяця в місяць жити без гарячої води та у купах невивезеного сміття у дворі.

"По проспекту Павла Тичини, між будівлями №5 та №7, мешканці зазначених будинків вкотре створили звалище побутового сміття. Прошу вжити заходів для усунення звалища, та створити умови які попередять його утворенню надалі (встановлення додаткових сміттєвих баків для мешканців будинків №5 та №7)", – обурюється киянин у зверненні № Т-1809 від 4 лютого.

Не менш гірша ситуація і в Солом'янському районі. Це підтверджують фото, надані місцевим жителем у свіжій скарзі № Д-2107.

Як повідомляв Знай.ua, аудит рахунків КП "Київміськсвітло" викрив понад 27 млн фінансових порушень, з яких реальні втрати зі столичного бюджету становлять майже 20 млн грн. При цьому, люди продовжують скаржитися на відсутність освітлення.

"Прошу відновити освітлення на опорі, яка знаходиться по вул. Вереснева в напрямку залізничного переїзду. На протязі 2018 неодноразово звертався щодо відновлення освітлення, але питання не було вирішено позитивно", – скаржиться киянин у зверненні № К-7448, зареєстрованому 4 лютого.

Варто відзначити, що сотні аналогічних скарг у КБУ "Контактний центр міста Києва" 1551 залишають мешканці з різних районів міста.

Раніше Знай.ua повідомляв, що з рахунків "Київавтодору" та "Київпастрансу" мільйони виведені "до кишені" чиновників: цифри шокують.

Також Знай.ua писав, що у Києві запрацює "перша комунальна допомога": що це та як зміниться життя українців.