Поки тисячі киян місяцями намагаються достукатися до верхівки столичної влади, аби вирішити вкрай критичні комунальні питання, чиновники продовжують жити, ні в чому собі не відмовляючи. Згідно зі звітом, наданим директором Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА Оксаною Колтик, за результатами проведених аудитів у 2018 році, в бюджеті міста виявлено фінансових порушень на суму у понад 431 млн грн. Серед викритих порушників – більшість київських РДА та культурно-освітні установи. Які "тіньові" суми були викриті на їхніх рахунках, дізнавалися Знай.ua.

Районні адміністрації загрібають мільйонами

У той час, як мешканці столиці буквально завалюють Контактний центр 1551 скаргами на непосипані тротуари, відсутнє освітлення та масове відключення гарячої води, проведені перевірки викрили мільйони гривень, витрачених районними адміністраціями із купою порушень.

Рекордсменом з фінансових порушень стала Голосіївська районна адміністрація із показником у понад 120 млн грн. Більшість суми – це завищення вартості активів на суму проведених капітальних ремонтів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

В Оболонській же адміністрації з понад 5 млн фінансових порушень Управлінням будівництва, архітектури та землекористування занижено вартість активів більш ніж на 3, 4 млн грн.

А, наприклад, в Дарницькій адміністрації 897 тис грн було виявлено порушень, допущених учасниками будівництва при визначенні вартості робіт з капітального ремонту.

Театрали та освітяни теж зірвали "куш"

Є в переліку і Департамент освіти із багатотисячними витратами, пов’язаних із викритими прорахунками в процесі забезпечення харчування дітей у столичних закладах освіти. Так, приміром, понад 190 тис грн позначені, як незаконне збільшення витрат в частині списання продуктів.

Як це не дивно, але серед порушників є один з найвідоміших культурних закладів міста – Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра. При чому, сума фінансових втрат просто вражаюча – 854,7 тис грн.

Також у наданому Департаментом звіті позначено і медичний заклад. Як було встановлено, Київська міська клінічна лікарня № 3 зайво перерахувала 616,9 тис грн з міського бюджету за виконання ремонтно-будівельних робіт.

Не менші, а подекуди навіть і більші, цифри зафіксовані і в результатах аудиту столичних комунальних підприємств. Які саме, читайте у подальшому на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що українці масово позбуваються євроблях: країна перетворюється на кладовище.

Також Знай.ua повідомляв, що в Київраді заговорили про будівництво чергової сумнівної розв'язки, кияни заплатять мільйони.