Влада Києва обіцяє найближчим часом запустити масове використання єдиного електронного квитка для проїзду у міському пасажирському транспорті. Як це працюватиме та скільки коштуватиме для пасажирів, у тому числі пільговиків?

Про це повідомили представники КМДА.

"В листопаді-грудні ми тестували систему єдиного електронного квитка у наземному транспорті. Перший етап – це був запуск для пільговиків з 1 січня цього року. Достатньо скоро ми окремо вам повідомимо про масове використання єдиного електронного квитка у наземному та підземному транспорті…Найближчим часом ми анонсуємо масовий запуск єдиного електронного квитка», – розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Щоправда не розповіли, коли саме запустять систему, але Назаров додав, що "вже зовсім скоро"

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Для того, щоб українці скористалися перевагами нової системи оплати - е-квитком, в комунальному транспорті столиці встановили спеціальне обладнання – валідатори.

З 1 листопада 2018 року система розпочала роботу в тестовому режимі.

Раніше говорилося, що тестування триватиме до жовтня 2019 і вже після цього система запрацює на повну.

Передбачено, що право пасажиру на отримання транспортних послуг надаватиметься на підставі: електронного квитка, зареєстрованого в АСОП (у вигляді транспортної картки чи одноразового QR-коду); проїзних квитків; посвідчення чи довідки, що дає право на пільговий проїзд згідно з законодавством; студентського (учнівського) квитка; багатофункціональної електронної пластикової картки "Картка киянина".

У перехідний період, який триватиме до 1 листопада 2019 року, у пасажирському транспорті можна буде придбати звичайні квитки (чи жетони в метрополітені).

Відносно вартості, то на цей період нічого не зміниться.

У Києві картка – носій е-квитка – коштуватиме орієнтовно 40 грн і поверненню не підлягатиме.

Після придбання і перед початком використання картку необхідно зареєструвати (активувати) в особистому кабінеті користувача електронних послуг. З 17 січня 2019 року у наземному транспорті оплатою через валідатори скористалися пільговики-власники "Картки киянина".

Нагадаємо, українцям назвали дату ліквідації маршруток.

Як повідомляв портал Знай.ua, у столичному Святошинському районі з'явиться нова дорожня розв'язка.

Також Знай.ua писав про те, що українських водіїв попередили про нові схеми обману, до того ж дурять самі полцейські.

Дивіться: Як працює е-квиток в інших містах України