Київська влада хоче позбутися бюрократичної тягаря в питанні визначення тарифів на паркування в місті. Зараз діють тарифи, встановлені Кабміном. Але за таких умов столична влада не може боротися з заторами та порушенням правил паркування.

Щоб отримати право самостійно визначати ціну послуги, 30 січня радник київського мера, нардеп Дмитро Білоцерківець вніс до Ради законопроект №9513.

Цим документом депутати пропонують не брати до уваги тарифи уряду,а самостійно вирішувати це питання, встановлюючи нові суми.

автостоянка

Якщо закон приймуть у нинішньому вигляді, останні зможуть встановлювати будь-які ціни, виходячи не тільки з витрат, які несе місто або підприємці на утримання стоянок, але і спираючись на масу інших завдань. Наприклад, пише нардеп в пояснювальній записці, з метою "регулювання завантаження транспортної мережі".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

авто

Він додає, що встановлена Кабміном методика враховує лише витрати муніципальних служб на облаштування та обслуговування парковок.

Але за таких умов неможливо встановити справедливу суму з паркування, наприклад в правій смузі дороги в центральній частині міста чи на околицях. Зараз в усіх частинах Києва діє один тариф для розміщення паркоматів чи наненесення спеціальної розмітки. І таким чином, виходить, що водії, які паркуються на Хрещатику та на Троєщині платять однаково.

оплата парковки

У КМДА стверджують, що нові тарифи матимуть більш стимулювальне значення та змусять водіїв відмовитися заїжджати на авто в центр міста, який і так переповнений автівками. Також великі тарифи пересадять більшість водіїв на громадський транспорт та розвантажить дороги.

Нагадаємо, водіїв попередили про нові схеми розводу: залишитесь без грошей, а найголовніше - обдирає держава.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці по-новому отримають водійські права.

Також Знай.ua писав про те, що водіям розповіли, куди вони можуть подзвонити, якщо застрягли на засніженій трасі. Телефони служб рятувальників в усіх областях.

Дивіться: Справа Зайцевої. Суд виніс нове рішення