Під час засідання постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що відбулася 22 січня в будівлі КМДА, було підняте гостре питання. Стосується воно ГУ МВС України у м. Києві та нових житлових комплексів, адреси яких, як виявилося, співпадають із орендованими Управлінням земельними ділянками. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

"Вони продають ці квартири на сайтах з нерухомості!"

Питання щодо повторного розгляду проекту рішення Київської міської ради "Про поновлення Головному управлінню Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві договору оренди земельної ділянки для влаштування будівельного майданчика на вул. Генерала Алмазова, 18/7 у Печерському районі м. Києва" викликало справжню хвилю обурення під час обговорення.

"Міністерство внутрішніх справ хай ловить злочинців, хай розпускає свій беркут, який б'є активістів, хай вони виконують свої професійні обов’язки, а не займаються комерційною діяльністю по продажу квартир. Є комунальні установи, які мають продавати квартири по дешевим, соціальним тарифам і забезпечувати учасників війни. Забезпечувати Зозуліних клоунів і колишніх беркутів – навіщо їм квартири? У нас хлопці поранені, у нас сім'ї загиблих не мають квартир. А вони продають ці квартири на сайтах з нерухомості! Жодного метра київської землі не для статутного використання!", – зазначає депутат Київради Володимир Назаренко.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На Оболоні – теж проблемний об’єкт

Та, виявляється, ділянка на Печерську – не єдина. Аналогічний об’єкт також є і в Оболонському районі столиці.

"Мені здається, що на вул. Малиновського, 2-А та ж сама ситуація. З питаннями по цій ділянці ми теж ще повинні будемо розібратися!", – підкреслює депутат Київради Володимир Назаренко.

Вищезгаданий об’єкт знаходиться поруч із озером Андріївським, неподалік від станції метро "Оболонь", тож, звичайно, робить, його ласою нерухомістю.

Адреси орендованих ділянок МВС ідентичні з новими ЖК

Знай.ua вирішили перевірити, чи дійсно в інтернеті можна знайти зазначені Володимиром Назаренком оголошення з продажу квартир за цими адресами.

Виявилося, що в обох випадках ці адреси в точності співпадають із адресами новеньких житлових комплексів. І оголошень про продаж квартир, дійсно, знайшлося чимало.

За адресою вул. Маршала Малиновського, 2-А розташовується Житловий комплекс LAKE HOUSE. 1 кв.м житла тут коштує від 28 тис грн.

На одному із сайтів з нерухомості нам вдалося знайти свіженький фотозвіт за січень 2019 року.

А ось за адресою вул. Генерала Алмазова, 18/7 розташовується ЖК "Гвардійський". Ціни тут значно вищі – ціна за 1 кв.м починається від 46 тис грн.

І в Печерському районі, і на Оболоні, як зазначено на офіційних сайтах житлових комплексів, будівництво розпочато в 1 кварталі 2016 року. І має бути завершене у ІІ кварталі 2019 та 2020, відповідно.

Що ж стосується питання поновлення договору оренди земельної ділянки для влаштування будівельного майданчика на вул. Генерала Алмазова, 18/7, то рішення так і не було прийняте – для цього не вистачило необхідної кількості голосів членів комісії.

В свою чергу, Знай.ua підготував відповідний запит до ГУ МВС України у м. Києві з метою прояснити ситуацію. Тож щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про День Соборності: кияни утворили живий ланцюг та перекрили центр міста для масових гулянь.

Також Знай.ua повідомляв, що киянам показали новий Шулявський міст: три з'їзди і кілометрова велодоріжка.