У Києві відкрили два нових цілодобових пункту з надання безоплатної стоматологічної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба на сайті Київської міської держадміністрації.

"До недавнього часу такий кабінет у місті працював тільки один - на Лівому березі. Крім того, що навантаження на нього було занадто велике (а, в першу чергу, це означає, що людині з гострим зубним болем доводилося чекати в черзі), ще й добиратися більшості жителів було далеко і незручно", - каже Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

Тепер у Києві працюють два безкоштовних кабінету стоматологічної допомоги для дорослих - вул. Драйзера, 19 та вул. Шота Руставелі, 26.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Причому на вул. Шота Руставелі знаходяться хірургічний кабінет, рентген-кабінет, стерилізаційна, а також кабінет для надання безкоштовної стоматологічної ортопедичної допомоги учасникам АТО.

Також почав працювати окремий кабінет для дітей - на вул. Професора Підвисоцького, 4-Б (Дитяча клінічна лікарні № 7 Печерського району). Тут знаходиться єдине в столиці дитяче відділення щелепно-лицевої хірургії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регулярне чищення зубів запобігає підвищенню кров'яного тиску.

Команда дослідників з Університету Буффало вивчила дані 36 500 жінок і встановила, що втрата зубів збільшує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 20%,

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбивається на здоров'ї, а часом навіть досить корисний. Але деякі продукти краще виключити з нічного меню "Знай.uа" писав, регулярне чищення зубів і використання зубної нитки зменшує ймовірність розвитку гіпертонії.

У рамках дослідження команда вчених вивчила дані понад 11 700 американців, які брали участь у Національному опитуванні з питань охорони здоров'я та харчування у період з 2009 по 2014 роки і були оглянуті на наявність хвороба ясен

4 100 осіб діагностували гіпертонію. Близько 88% приймали ліки, а близько 11% — немає.