Підприємство "Київобленерго" припиняє свою роботу. Жителі області починаючи з 1 лютого будуть отримувати послуги від ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія" (КОЭК).

Цю інформацію повідомили в п'ятницю, 18 січня, в прес-службі "Київобленерго".

Станеться це через перший етап реформи ринку електроенергії. Закон України "Про ринок електричної енергії" передбачає, що функції по розподілу та постачанню електричної енергії окремо.

Повідомляється, що в січні 2019 році послуги киянам та жителям області надають оператор системи розподілу ПРАТ "Київобленерго" і компанії-електропостачальники.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Тепер в кожному регіоні буде свій постачальник, який є Постачальником універсальної послуги. З лютого таким постачальником в Київській області ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія".

Варто відзначити, що ПАТ "Київобленерго" та ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія" (КОЭК) не залежать один від одного, у них різні ліцензії та рахунки. Рахунки в січні прийдуть від імені "Київобленерго", але вже в лютому жителі області будуть платити за послуги, отримані від КОЭК. При цьому, у разі переплати в попередні місяці, гроші перейдуть на рахунок КОЭК.

Нагадаємо, з початку року в Києві підвищили тарифи на гарячу воду. Про це повідомили на офіційному сайті "Київобленерго".

З січня 2019 року жителі Києва будуть платити за гарячу воду до 97,89 гривень. Кияни, які і так вже затягнули пояси через підвищениня тарифів, будуть змушені викладати кругленьку суму ще й за гарячу воду.

Зміни в тарифах, згідно з офіційною заявою на сайті постачальника послуг, набрали чинності вже з 1 січня 2019 року. Зміни в тариф затвердили на засіданні Київської міськради ще 22 грудня 2018 року.

Як повідомляв Знай.uа, українцям відключать газ майже на тиждень: дати та адреси вже в мережі. Чотири дні місто проведе без газу.

Також Знай.uа писав, що комунальна петля стягує шиї українців: нові тарифи на тепло і газ здивували навіть песимістів. Тепер мешканці столиці платитимуть за гарячу воду до 97,89 гривень.