У киян новий рік може початися з підвищення тарифів на гарячу та холодну воду.

Про це повідомили представники "Київводоканалу".

Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) має намір підвищити діючі тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для ПрАТ "АК "Київводоканал".

Зазначається, що 21 грудня 2018 року на засіданні НКРЕКП було ухвалено проекти постанов щодо зміни тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів Києва становитиме 20,832 грн (у т. ч. ПДВ 3,472 грн) за 1 куб. м. Тариф на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) становитиме 22,212 грн (у т. ч. ПДВ 3,702 грн) за 1 куб. м.", - зазначили у "Київводоканалі".

Наразі в компанії не уточнюють, коли у платіжках кияни побачать нові суми.

Нагадаємо, на українців чекає ще одне "покращення" у 2019 році. Споживачі, які не мають газових лічильників, платитимуть за газ за збільшеними тарифами. Суд скасував нові тарифи та поернув в дію стару постанову уряду. Тепер громадяни, які не втановили лічильники, платитимуть за блакитне паливо в кілька разів більше.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Кабінет міністрів України заборонив банкам знімати комісії при перерахуванні коштів з сусидій за комуналку.

Також Знай.ua писав, що інспектори по субсидіях вже вирушили до українців. Громадян чекають перевірки.

Дивіться: як пройде в Україні кожен етап монетизації субсидій