1 січня у Києві відбудуться заходи на честь вшанування провідника ОУН Степана Бандери.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що націоналістичні організації проведуть смолоскипну ходу з нагоди 110-річчя від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Хода пройде Києвом. Учасників закликають збиратися о 18:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку, інформує прес-служба ВО "Свобода".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, 2019 рік офіційно оголосили роком Степана Бандери на території Львівської області. На рівні обласної ради і міської, інших рад області будуть виділені гроші для різноманітних заходів, щоб популяризувати ім’я Бандери, вшанувати належно цю особистість.

Нагадаємо, в Україні 1 грудня 2019 року відзначають 110-річчя з дня народження політичного діяча, лідера Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії Степана Бандери.

Степан Бандера
Степан Бандера

У ряді українських міст повинні пройти пам'ятні заходи.

Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у соцмережі Facebook зазначив, що досі немає жодної серйозної біографії Бандери.

"Бандера - символ, який пробуджує бурхливі емоції (люту ненависть або безмежне захоплення), які не дають спокійно проаналізувати його життя і спадщину. Він став їм ще за життя і зумів гідно нести цей тягар до загибелі. Тому залишається ним після смерті. Символом боротьби українців за свободу, яку ненавидять, або захоплюються ним", - зазначив він.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Служба зовнішньої розвідки України розсекретила дані по справі Богдана Сташинського, спецагента, який убив Степана Бандеру. Пише WAS.

Богдан Сташинський народився в 1931 році в селі Борщовичі Львівській області, пізніше навчався у Львівському педінституті.

У 1950 році Міндержбезпеки СРСР розслідувало проникнення українських націоналістів в середовище робітників на залізниці. Про Сташинського говорили, що він розповсюджує антирадянські листівки у рідному селі. Його затримали і на допиті він зізнався, що причепний до ОУН. Його завербували і дали псевдо "Олег".

Також Знай.ua писав про те, що у Яновських лісах на Львівщині житель одного з сіл Пустомитівського району виявив старий іржавий молочний бідон. Після розтину виявилося, що в ньому містяться архів УПА.