У Києві в 2019 році Дніпровська водопровідна станція планує відмовитися від хлору і переходить на альтернативний спосіб знезараження води.

Про зміни повідомив директор ЗАТ "АК "Київводоканал" Дмитро Новицький.

"Одним із найважливіших кроків у 2018-му стало рішення перейти на альтернативні способи знезараження води, відмовитися від використання хлору на Дніпровській водопровідній станції. Ми прийшли до висновку, що використання саме діоксиду хлору є прийнятним з точки зору економіки та екології. Сьогодні діоксидом хлору, наприклад, обробляють питну воду на станціях Західної Європи, в містах Північної Америки, Канади, Японії, Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів", - коментує Новицький.

Невдовзі у Києві з'явиться комплекс з виробництва і застосування діоксиду хлору. Планується, що Дніпровська станція, яка забезпечує питною водою третину Києва, перейде на нову технологію в травні 2019 року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Діоксид хлору - нестійкий газ, який має сильну дезинфікуючу дію і не вносить негативних змін у запаху, смаку і кольору води. Також знижує жорсткість води і вважається безпечним звичайного хлору.

Нагадаємо, що фахівці Каліфорнійського університету визначили, що люди, які вживають кава і алкоголь в помірних кількостях, живуть довше за тих, хто вирішив повністю відмовитися від цих напоїв.

Як повідомляв Знай.ua, ця новорічна дієта допоможе виглядати карколомно на святі. Ця дієта допоможе схуднути перед святами.

Також Знай. ua писав, що тепла вода лікує десятки хвороб: вчені пояснили, як правильно пити.

Випиваючи склянку теплої води, людина запускає в організмі дуже багато корисних процесів. Медики заявили, що якщо взяти за звичку вживання теплої води вранці, вже через нетривалий час це буде сприяти зміцненню здоров'я, поліпшенню травлення і уповільнення процесів старіння. Крім того, тепла вода активізує метаболічні процеси.