У грудні до Києва були доставлені останні трамваї виробництва польської компанії Pesa Bydgoszcz з тих, які повинно було отримати КП "Київпастранс" повідомляє ЦТС.

В результаті вулицями столиці їздитимуть 47 польських трамваїв Pesa: 37 - доставлених за контрактом 2017 року, 10 - поставлених у 2016 році.

Останні два вагони, №796 та №797 прибули в столицю на днях.

Нагадаємо, що 26 грудня 2016 року Pesa Bydgoszcz поставила перші 10 трамваїв на суму 11,5 млн євро.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У серпні 2018 року міська влада Києва підписала договір з Pesa на поставку ще 40 низькопольних трамваїв. Вартість другої партії трамваїв від польського виробника склала 61 млн євро або 1,813 млрд грн.

Передбачалося, що до кінця року в Києві їздитимуть всі 40 трамваїв. Але терміни трохи зрушилися. До кінця 2017 року столиця отримала лише 25 трамваїв.

Як пояснив в інтерв'ю ЦТС директор КП "Київпастранс" Дмитро Левченко, обсяг поставок залежав від коштів, що виділяються на це з міського бюджету. Із-за змін валютного курсу, в результаті партію з 40 трамваїв, передбачену договором, скоротили до 37.

Нагадаємо, Знаменитий трамвай на повному ходу зійшов з рейок: десятки постраждалих

Знаменитий на весь світ лісабонський жовтий трамвай на повному ходу зійшов з рейок і перекинувся. Цю інформацію повідомляє Telegram-канал "LIFE SHOT". За попередніми даними, водій намагався загальмувати на повороті, але трамвай сильно дуже похилився. В результаті аварії постраждали 28 людей, обійшлося без серйозних травм.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Трагедії в київському метро: названо точну кількість загиблих, цифри приголомшують

В повідомленні уточнюють, що всього злочинів у київському метрополітені зафіксовано 667. Це найменший показник статистики. З першого січня по кінець вересня цього року було зареєстровано 6 смертельних випадків. З них троє померли своєю смертю. Також уточнюється, що три людини пропали без вісті.

Також "Знай.uа" писав, що Аннушка вже розлила олію: в Одесі на "зачарованому місці" трамвай відрізав чоловікові ногу