По закінченню новорічних свят кияни можуть віднести ялинки до спеціальних пунктів прийому, де утилізують дерева. Громадян закликають скористатися даними пунктами та не викидати ялинки де попало.

Про це інформує ТСН.

Усі дерева перероблятимуть на тріски, а навесні її використовуватимуть для захисту ґрунту від пересихання.

Перші пункти запрацюють у Києві одразу після Нового року з 2 січня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Адреси пунктів приймання можна знайти на сайті Київської міської ради.

У столиці хвойні утилізують вже не перший рік. Минулого року на новорічні свята в столиці зібрали понад 10 тисяч дерев, а позаминулого – п’ять.

У Європі та США така практика існує вже давно. Перероблені хвойні там потім використовують в якості палива для опалення приміщення чи для виготовлення косметичних засобів.

"Українці тільки переймають цю традицію від країн Європи та США. Там вже знайшли чимало корисних способів використання ялинки. Так, наприклад, у Скандинавських країнах та Австрії ялинки спалюють у котельнях або переробляють у паливні брикети. І їх використовують потім для опалення будинків. Також деревця відправляють на меблеві фабрики. А ось хвою часто використовують для виробництва косметики", - говорять спеціалісти.

Нагадаємо, у Міжнародному аеропрту "Бориспіль" в залі дного з терміналів упала велика новорічна прикрашена ялинка.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українці розповіли про особливості зустрічі Нового року 2019 та чому новорічна ялинка більше не в тренді.

Раніше портал Знай.ua писав, що головна новорічна ялинка України зайняла перше місце в рейтингу найкращих різдвяних ялинок Європи, складеного сайтом "European Best Destinations".

Дивіться: відкриття головної новорічної красуні 2019 на Софійській площі