У четвер у Києві та Києвській області випаде місячна норма снігу. Ускладнення погодних умов очкують через переміщення циклону в сторону області.

Про це йдеться в факсограмі, розісланій головам райдержадміністрацій Київської області.

У повідомлення зазначається, що 20 грудня синоптики очікують сильний снігопад. Сніговий покрив значно збільшиться, зокрема від 30 до 40 см. А також посилиться швидкість вітру до 25-27 м/с. Місцями шквальний вітер сягне до 30–33 м/с.

Стовпчик термометра опуститься вночі до 20-11 градусів, удень температура становитиме 14 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

В цілому в Києві очікують сильний снігопад, від 110 до 130% місячної норми. Снігові замети сягнуть до 40 см.

У інші дні тижня також йтиме невеликий сніг, приріст сніжного покриву сягне близько 20 сантиметрів. Температура вночі від –13 до –10 градусів, вдень від –12 до –8 градусів морозу.

У п'ятницю, 21 грудня, також буде невеликий сніг, швидкість вітру 5-7 м/с, температура вночі -16 -14 градусів, удень -12 градусів.

Нагадаємо, що у середу, 19 грудня, у день Святого Миколая на території України буде переважати холодний циклон, який прийшов із Туреччини і Чорного моря. Очікується посилення вітру в південних і східних регіонах. При цьому в більшості областей України опади малоймовірні.

Як повідомляв портал Знай.uа, у районі долини Крачуняска Рахівського району під час катання на лижах заблукали чоловік і жінка. Обидва зниклих - з Києва. З метою допомогти туристам у гори вирушили рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення.

Також портал Знай.uа писав, що до Дня святого Миколая в більшості областей встановиться зимова погода з невеликими і помірними морозами. У той же час до 19 грудня у Києві не передбачається снігопадів.