На стінах кулуарної зали Київради з'явився кричущий месседж, направлений до столичної влади. На паперових дитячих долонях учні Слов'янської гімназії, розташованій у Дарницькому районі міста, написали десятки звернень до депутатів Київради та мера. Діти вимушені навчатися у жахливих умовах, на що не звертають увагу народні обранці. Знай.ua дізнавалися подробиці цього питання.

Охорона КМДА не давала пронести дитячі прохання

Перш ніж потрапити до мерії, мешканцям Позняків довелося відвоювати потрапляння до КМДА. Охорона забороняла проносити їм плакати та звернення, написані учнями гімназії.

"Мені було дуже прикро і не приємно від того, що вони сидять і ховаються в теплій будівлі, поки люди чекають під снігом в холод на вулиці. А ще шокувало те, що нам забороняли пронести плакати та долоньки. На прохання сховати їх від снігу казали, що не можна", – зазначає голова Місцевої Ініціативи Нінель Суслова.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Класи облаштували в гардеробній, бібліотеці та вчительській

Після тривалих перемовин звернення дітей та батьків все ж таки вдалося занести до кулуарів. Десятки письмових прохань були розвішані прямо біля вхідних дверей до сесійної зали, аби депутати побачили цей яскравий приклад їхньої байдужості.

"Ситуація просто кричуща – дітям катастрофічно не вистачає місця для навчання. Керівництво школи вже віддало під облаштування класів гардеробну, вчительську, бібліотеку та кабінет директора. А туалети, якими користуються наші діти, у край жахливому стані", – скаржиться представник Місцевої Ініціативи Тетяна Діброва, мешканка Дарницького району.

А верхній одяг діти вимушені залишати у компактних шафах, які батьки придбали за власні кошти.

У класах навчається до 40 учнів

За словами активістів, впродовж останніх 4 років на Позняках було збудовано 8 тисяч квартир, а в майбутньому тут будуватимуться й інші багатоповерхівки. Та разом з цим – жодної школи.

"Я сама – мати двох дітей, які навчаються в гімназії. І мені щоразу страшно подумати про те, що буде у разі надзвичайної ситуації: діти просто не зможуть вибратися з будівлі, потрапивши у суцільну давку. Класи дуже переповнені – у закладі, розрахованому на 1200 учнів, зараз навчається не менше 2 тисяч. Це важко уявити, але сьогодні у нас є клас 1-З. При цьому, 38 дітей у класах вважається нормою. Бо просто немає виходу", – розповідає голова Місцевої Ініціативи Нінель Суслова.

Пакунок паперових дитячих долонь із проханнями від учнів були вручені і особисто меру столиці. Та, за словами активістів, жодної конкретики Віталій Кличко так і не надав.

Питання мало бути озвучено з трибуни Київради під час пленарного засідання, та оскільки розгляд бюджету міста на 2019 рік значно затягнувся, часу для виступу громади не вистачило.

"Де наше право на повагу до нашої гідності та честі? Сподіваємося, в питанні відкритості влади ми почнемо переходити від слів до справ. У нашій Місцевій Ініціативи не було шансів бути розглянутою, але зроблена колосальна робота всією командою. Тож чекаємо на вівторок – наступного засідання", – відзначає Нінель Суслова.

Подальший розвиток подій щодо долі Слов'янської гімназії читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про те, що охоронці Кличка побили ветерана АТО: знімав те, чого не хотів показувати мер.

Також Знай.ua писав, як засніжений Київ вразив красою казкових пейзажів: найгарніші фото.