У четвер, 13 грудня, стартувало онлайн-голосування, за допомогою якого виберуть талісман Києва.

Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Київської міської державної адміністрації.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

У повідомленні анонсовано, що свій голос за кращий символ Києва можна віддати до 19 грудня 2018 року за відповідним посиланням.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Відзначається, що обраний талісман стане частиною туристичної символіки міста, проте не замінить офіційну.

Автор отримає грошову винагороду в розмірі 150 000 гривень.

Конкурс проводиться з метою подальшого формування позитивного іміджу української столиці і її популяризації як сучасного європейського міста з багатовіковою історією і неповторною айдентіка.

[quote author=""]"Конкурс на кращий талісман Києва - це можливість проявити творчий підхід, ініціативу і любов до нашого міста. Столиця отримає символ, за яким туристи будуть дізнаватися Київ, а сувеніри із зображенням талісмана нагадувати туристам про подорож до нашого міста", - пояснив заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп.

Каштанчик Кий

Титан

Каштан Соловей

Каштанчик Їжак

Кий, Щек, Хорив, Либідь

Штанчик

Кіт-Гід

Пес Каштанчик

Талісман Птах

Чорний Квадрат

Нагадаємо, серед киян не вщухають суперечки щодо новин про нібито скасування з Нового року проекту "Картка киянина" – електронний документ, яким сьогодні користуються всі пільговики столиці.

Раніше Знай.uа писав про те, що комунальні тарифи в Києві стають все більш "драконівськими". З'явилася офіційна інформація про те, що з початку 2019 року комуналка буде коштувати на 22% дорожче.

Також Знай.uа повідомляв, що в київському житловому будинку ліфт зажував коляску, в якій в цей час відпочивала 2-місячна дитина, повідомляє "Інформатор".