У 2018 році в Києві перейменували станцію метро "Петрівка" в "Почайну". Дане рішення було прийнято Київрадою у лютому 2018 року.

Перейменування однієї станції метро спричинило за собою те, що довелося міняти назви на схемах метро і на станціях по синій гілці підземки. І, само собою, літери на стінах самої станції.

Крім того, замінили голос метро, який оголошує назви станцій у поїздах підземки.

Перейменування "Петрівки" на "Почайну" з заміною всіх назв обійшлося бюджету в 425 тисяч гривень. Киянам припало до вподоби нова назва станції, тому що воно пов'язане з літописної річкою в Києві. Однак суперечки навколо цього рішення досі не вщухають.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

При цьому журналісти відзначили, що в київському метро багато станцій, які можна перейменувати всього лише "обрізавши" зайве, прибравши букви з назви. Так, "Дорогожичі" можна обрізати до "Дорого". На злобу дня, адже зараз і продукти, і комуналка, і навіть проїзд – все дорого.

Також завдяки такому бюджетному методом перейменування станцій може з'явитися "Олімп", як скорочення від "Олімпійської" і навіть смачне назва "Сир", якщо вкоротити назва станції "Сирець". А то і зовсім можна влаштувати "Свято", якщо обрізати назва "Святошин".

Нагадаємо, експрес в Бориспіль затримався: кому компенсують за запізнення на рейс. В "Укрзалізниці" кажуть, що в разі запізнення в аеропорт з вини перевізника готові приймати претензії від пасажирів.

Як повідомляв Знай. ua, Трасу Київ-Чоп закриють. Рух на трасі Київ-Чоп на Свалявщині буде ускладнений через проведення ремонтних робіт на ділянці недалеко від села Сусково.

Знай. ua писав, що у Києві закриють метро: повний перелік станцій. Кому-то доведеться добиратися маршрутками і трамваями.