Щороку довгоочікуваною подією є встановлення головної новорічної ялинки. Знай.ua відвідали прес-брифінг за участі головних організаторів свята та дізналися, під якою святковою "красунею" тисячі українців зустрічатимуть 2019 рік.

Мікс живого та штучного

"Вбрання" новорічної ялинки країни буде витримано в холодних тонах святкової локації Країни Північного Сяйва. Тож абсолютна більшість прикрас матимуть сніжно-крижану стилістику.

Що ж стосується, безпосередньо, самого дерева, то його не можна назвати 100-відсотково ані живим, ані штучним.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Ми завжди залишатимемося прихильниками живої ялинки – вона і пахне, і викликає справжній святковий настрій. Але цього року, аби утримати на собі певні технічні конструкції, ми мали зміксувати і живі, і штучні частини дерева", – повідомляє директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Висота "зеленого символу" складатиме 25 метрів, разом із різдвяною атрибутикою – 27 метрів.

Привітання – на різних мовах Світу

Що ж стосується атрибутики, то цього року ялинку прикрашатимуть не тільки іграшки та гірлянди.

"Довкола нижньої частини дерева ми облаштуємо великий екран, завдовжки у 50 метрів. На ньому цілодобово можна буде бачити полярне сяйво. До того ж, тут транслюватимуться привітання з Новим роком на різних мовах Світу", – відзначає засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький.

Як повідомив Ігор Добруцький, встановлювати ялинку почнуть 9 грудня. А запалення головного "талісману", традиційно, відбудеться на Софійській площі у День святого Миколая.

Раніше Знай.ua повідомив термінову новину: Україна привела весь флот у повну бойову готовність.

Також Знай.ua писав про те, що Зеленський зібрався "мочити коротуна" разом із Кварталом 95.