До Нового року залишається менше місяця, тож на міських вулицях вже починає панувати святкова атмосфера. Традиційно, головна новорічна локація країни і цього року розташовуватиметься в центрі столиці. Знай.ua відвідали прес-брифінг за участі головних організаторів свята та дізналися, в якій тематиці буде прикрашено Софійську площу цього разу і на які дива очікувати киянам та гостям мегаполісу.

Сяючі звірі та квіти

Загальна назва цьогорічного новорічного свята, що триватиме в столиці з 15 грудня по 20 січня, – Країна Північного Сяйва. Тож усі локації буде витримано у холодних тонах. Більшість об’єктів матиме білий колір, як сніг – починаючи з прикрас на ялинці і закінчуючи сяючими гірляндами, що прикрасять центр міста.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Яскравим вкрапленням стануть яскраві дивозвірі та дивоквіти – у цих інсталяціях більшість впізнає улюблених персонажів із творчості знаменитої української художниці.

"Оскільки у січні виповнюється рівно 110 років з дня народження нашої відомої майстрині Марії Приймаченко, ідея виникла сама по собі. На киян та гостей міста побачать інсталяції, напряму пов’язані з витворами мистецтва художниці", – розповідає директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Софійська площа нагадуватиме справжнє сніжне містечко – тут буде розміщено 3, 5 тисячі кришталиків, що нагадують довгі крижані бурульки.

Снігова гірка та 16-метрова сніжинка з оленями

Вздовж Володимирського проїзду до Софійської площі над пішохідною зоною буде облаштовано сяючий тунель із гігантських сніжинок, заввишки у 6 метрів.

"Роздинкою стане 16-метрова сніжинка, а у верхній частині інсталяції розмістяться 12 святкових оленів – на те, як вони танцюють, можна буде дивитися, піднявши голови", – зазначає засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький.

Також на Софійській площі організатори пообіцяли встановити 90-метрову снігову гірку. Ще одним незвичайним сюрпризом для відвідувачів стане сяючий фонтан із північним експресом – потягом, що курсуватиме поруч із фонтаном.

До того ж, любителі селфі зможуть зробити безліч кадрів у різних локаціях – в центрі столиці буде облаштовано 75 фотозон.

Зона фудкорту, звісно, також буде. Як відзначили організатори, цього року в рамках традиційного новорічного ярмарку на площі буде менше будиночків, ніж зазвичай. Але ж меню, навпаки, розшириться. Якщо раніше тут, зазвичай, можна було поласувати переважно глінтвейном та солодкими смаколиками, то зараз тут продаватимуть різні страви української кухні.

РанішеЗнай.ua писав про вихідні у січні 2019: скільки відпочинку матимемо на свята.

Також Знай.ua писав про те, що замість укриттів - фейкові написи: столичні сховища не готові до військового стану, в разі війни - рятуватися ніде.