У Києві на вході до приміщення КМДА зібралися сотні людей. Громадські активісти виступають проти незаконних забудов та вимагають у мера міста Віталія Кличка нарешті взятися за вирішення цього питання.

За даними спеціального кореспондента "Знай.ua", котрий перебуває просто на місці подій, копи намагаються не пропустити активістів всередину. Видно, що поруч – Національні дружини та Поліція діалогу.

Мова йде про незаконні забудови на озерах у Дарницькому районі – останні з чистих водоймищ столиці, як стверджують самі кияни, а також басейни Оболонського району. Їх відвідувало чимало дітей, поки міська влада не видала дозвіл на зведення нових приміщень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Кияни протестують також проти забудов у Шевченківському та Харківському районі, а також на Андріївському Узвозі.

Припускають, що повторюється та ж сама ситуація, як і в вересні-жовтні поточного року. Людям, замість дієвих рішень, пропонують самі виправдання: мовляв, "списки втрачено", нічого вдіяти неможливо.

Від самого ранку вони вимагають пояснень, але Кличко до протестувальників досі не вийшов. Кажуть, що списки насправді знайшлися, але про це від КМДА коментарів не надходило.

"Кличко, зупини злочини забудовників", - з такими написами тримають в руках плакати присутні.

За відомою нам інформацією, пленарне засідання, на якому будуть розглядатися одні з найскандальніших земельних питань цього року - будівництво на Осокорках і на Поштовій площі, мало розпочатися об 11.00.

Дивіться: Мітинги під КМДА та акція "Київрадо, годі спати!"

Нагадаємо, у фітнес-клубі, який розташований на столичному Подолі, загинув чоловік з інвалідністю. Як повідомляв "Знай.ua", на лінію 102 надійшло повідомлення про замінування магазину Сільпо в Києві, який саме магазин заміновано анонім не сказав, провели евакуацію всієї мережі по місту. Також "Знай.ua", з'явилися моторошні подробиці і фото захоплення київського ТРЦ.