Постійні аварії та прориви тепломережі столиці уже добряче набридли киянам, аварії у різних куточках міста стаються мало не щодня.

Про це пише Рoliteka.

Однак днями заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив про те, що в Києві відремонтовано майже 30 км тепломережі і подав це як велике досягнення міської влади.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

Чиновник окрім того запевнив, що на наступний рік у бюджеті столиці передбачено 500 млн грн на подальший ремонт тепломереж. Але оцінити масштаб зробленого неможливо, якщо не знати всього обсягу належної роботи

Прес-секретар Петра Пантелєєва, повідомила, що загальна протяжність столичних тепломереж складає майже 3000 км.

З них більш як 2600 км було повернуто в управління міста як частину майнового теплоенергетичного комплексу. Із 2018 року "Київтеплоенерго" стало виконавцем послуг постачання тепла та гарячої води.

"За оцінками міжнародних експертів, модернізація теплоенергетичного комплексу потребує капітальних вкладень на суму приблизно 30 мільярдів гривень", – розповідає прес-секретар.

Чиновник наголошує, що першочергова потреба на наступний рік у заміні та модернізації найбільш критичних ділянок мереж у найбільш проблемних мікрорайонах (це Оболонь, Поділ, Святошинський район, Шевченківський, частина Солом’янського району) складає близько 500 мільйонів гривень.

"Розділивши потрібні 30 мільярдів гривень на наявні 500 мільйонів, отримаємо 60 – стільки років знадобиться київській владі, аби повністю вирішити питання зношених тепломереж", - шокували киян чиновники.

Утім, якщо розділити 3 тисячі кілометрів на 100, які збирається відремонтувати влада за наступний рік, можна отримати набагато оптимістичнішу цифру: 30 років, наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, у популярному закладі Санкт-Петербурга загинули відвідувачі. В антикафе "Типовий Пітер"виявили тіла двох молодих чоловіків, плаваючих в окропі.

Пітер
Пітер

Проце інформують російські ЗМІ.

Трагедія сталась в Адміралтейському районі у п'ятницю, 28 вересня.

Як стало відомо, стався проривя труби гарячого водопостачання.

Раніше Знай.uа писав про те, що у четвер вранці, 15 листопада, у Києві знову сталася аварії на трубопроводі.

Також Знай.uа повідомляв, що у Києві на перетині вулиць Саксаганського та Шота Руставелі прорвало трубу гарячого водопостачання.