У четвер зранку, 15 листопада, невідомі зловмисники вчинили зухвалий напад на Андріївську церкву із застосуванням "коктейлів Молотова" та газових балончиків, унаслідок чого постраждав священнослужитель храму.

За зухвалий напад активно взялася столична поліція.

Стало відомо, що біля Андріївської церкви правоохоронці знайшли рюкзак з "коктейлями" Молотова. Ймовірно, він належить злочинцям, які вчинили напад на храм.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Про це повідомив глава столичної поліції Андрій Крищенко.

"Було обстежено територію. Знайдено 2 пляшки, в яких, імовірно, перебуває запальна суміш, також знайдений поряд рюкзак, ймовірно, нападників", - розповів Крищенко.

Він додав, що спочатку була інформація про 2 нападників. Але на камерах відеоспостережень видно, що зловмисників було щонайменше 4.

Поліція Києва відкрила кримінальні провадження за 2 статтями. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

поліція
поліція

Нагадаємо, У четвер, 15 листопада, у Києві невідомі кинули під двері Андріївської церкви пляшки із запальною сумішшю.

Охоронці церкви намагалися затримати чоловіків, проте хулігани застосували газові балончики і зникли.

Постраждав священик Київського патріархату, проти нього зловмисники використали газовий балончик.

Інцидент поки що не коментують, однак неважко здогадатися про його причини.

Варто нагадати, що буквально декілька днів тому Порошенко передав Стамбульському обкому Андріївську церкву, що одразу ж викликало реакцію московських попів.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент України Петро Порошенко поставив крапку у питанні передачі Константинополю Андріївської церкви у Києві.

Глава держави підписав доленосний документ у середу, 7 листопада. Указ вже передали до Верховної Ради.

Андріївська церква у Києві
Андріївська церква у Києві

Таким чином, документ визначає, що Андріївська церква, що знаходиться на столичному Подолі, переходить у постійне користування Вселенського патраірхату у Константинополі.

Як пояснили українцям, це рішення було необхідним, щоб завершити процес щодо надання Україні Томосу для отримання незалежної, єдиної помісної церкви.

Томос в Україні
Томос в Україні

Також Знай.uа повідомляв, що у Андріївській церкві під час ремонту виявили оклад старовинної ікони 19 століття.