У четвер, 15 листопада, у Києві невідомі кинули під двері Андріївської церкви пляшки із запальною сумішшю.

Андріївська церква
Андріївська церква

Про це повідомили у соціальних мережах, з'явилися також фото інциденту.

Постраждав священик Київського патріархату, проти нього зловмисники використали газовий балончик.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Інцидент поки що не коментують, однак неважко здогадатися про його причини.

Варто нагадати, що буквально декілька днів тому Порошенко передав Стамбульському обкому Андріївську церкву, що одразу ж викликало реакцію московських попів.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко поставив крапку у питанні передачі Константинополю Андріївської церкви у Києві.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Глава держави підписав доленосний документ у середу, 7 листопада. Указ вже передали до Верховної Ради.

Таким чином, документ визначає, що Андріївська церква, що знаходиться на столичному Подолі, переходить у постійне користування Вселенського патраірхату у Константинополі.

Раніше Знай.uа писав про те, що під час ремонтно-реставраційних робіт в Андріївській церкві, яку передали в користування Вселенському Патріарху, виявили оклад старовинної ікони 19 століття.

Андріївська церква у Києві
Андріївська церква у Києві

Цю інформацію повідомляє газета "Сегодня".

Оклад було знайдено на горищі храму. Його вже передали у фонди заповідника Софія Київська. Служив цей латунний оклад іконі Богоматері з немовлям.

Оскільки знахідку було виявлено напередодні 4 листопада, дня, коли вшановують ікону Казанської Божої Матері, її вважають хорошим знаком.

У храмі триває безпрецедентна реставрація – відновлюють буквально кожен сантиметр – від фасадів до старовинних ікон. Після рішення про передачу церкви у користування Константинополю, реставрацію припиняти не будуть. Про це розповів завідувач сектора "Музей Андріївська церква" Ігор Нетудихаткін:

"Реконструкція триває досить довго – з 2015 року, і триватиме до повного завершення реставраційних робіт".

Також Знай.uа повідомляв, що релігієзнавець прокоментував рішення Верховної Ради про передачу храму Константинополю.