Київ несподівано замело і за півдня сталося понад три сотні ДТП. Найчастіше причиною аварій ставала літня гума на авто, яку водії не встигли поміняти. Як результат, понівечені авто, 9-10-бальні затори та зіпсований настрій.

Негод змусила водії терміново мчати та виправляти помилки. На СТО ангшлаги. Ціни звісно ж через ажіотаж також зросли, - пише "Сегодня".

Де та за скільки можна поміняти гуму у столиці?

На київських СТО в середу - гарячий день: на заміну гуми з ранку шикуються черги. "В кінці Героїв Сталінграда на шиномонтажі чергу в 15 машин. Я о 7:20 там проїжджав", - пише на форумі один зі столичних водіїв.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Графік майстерень, які працюють за попереднім записом, розписаний до суботи, визнаються автомеханіки. Деякі прауюють у порядку живої черги і навіть цілодобово.

"Ні, зараз записати не зможемо. Справа в тому, що водії, буває, не приїжджають на заброньоване час, і не попереджають про скасування. А бажаючих зараз багато. Вночі може бути простіше", - розповіли нам на СТО на Відрадному.

"Рівно 10 років тому я поїхав з шиномонтажу о 3:20 ночі, простоявши у черзі більше 5 годин. Хороший урок був. З тих пір дивлюся погоду і розумію що краще на тиждень раніше взути, ніж ніч в машині в черзі проводити", - пише водій під ніком RiderUA.

Дешевше на окраїнах міста

СТО, які знаходяться на окраїнах міста, або за місто пропонують дешевші послуги. Втім туди ще потрібно дістатися.

Наприклад, в СТО на Видубичах комплекс послуг "зняти, бортіровать, балансувати, одягнути" колеса з "залізом" обійдеться від 230 до 330 за комплект - в залежності від радіуса. За "лиття" попросять від 320 до 430 гривень.

Також знижку можуть отримати постійні клієнти.

На більшості СТО черги на кілька днів уперед.

Щодо ситуації в регіонах - там ціни відчутно нижчі. Наприклад, в минулому році у Львові легковик можна було "перевзути" за 100 гривень, а позашляховик - за 150.

Нагадаємо, у центрі столиці прорвало теплотрасу, провалився асфальт та "зжер" автомобіль разом з водієм.

Як повідомляв портал Знай.ua, кияни показали, що наробив перший сніг. Кількість ДТП за півдня досягла рекорду.

Також Знай.ua писав про те, що білявка у центрі Києва сокирою "тюнінгувала" авто за 2 мільйони.

Дивіться: Як столиця переживає сніговий апокаліпсис