У Києві спеціальні служби почали демонтувати меморіал Героям Небесної сотні. Як пояснили, це відбувається для проведення управлінням спеціальних розслідувань слідчих експериментів.

Про демонтаж повідомила прес-служба Національного музею Революції Гідності на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що експерименти потрібні, щоб завершити розслідування вбивств активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

Нагадаємо, в червні повідомлялося, що меморіальний пам'ятник Героям Небесної сотні, який створили учасники Революції Переваги на місці кривавого розстрілу протестувальників на вулиці Інститутській, планують тимчасово перенести для завершення слідчих експериментів.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як зазначили в ГПУ, прокурори просили суд накласти арешт на ділянку на алеї Героїв Небесної сотні в столиці. Однак Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати ділянку і заборонити будівництво на алеї Героїв Небесної сотні для проведення слідчого експерименту.

Сім'ї героїв Небесної сотні погодилися на перенесення тимчасового меморіалу з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Місцеві журналісти розповіли, що тепер буде з меморіалом загиблим українцям на Майдані.

"Згідно попередніх планів, прибирати хрести і портрети загиблих учасників Євромайдану не будуть, а тільки перенесуть подалі – ближче до каплиці", – зазначають вони.

Нагадаємо, взимку цього року в Києві оголосили переможців архітектурного конкурсу проектів Меморіалу Героїв Небесної Сотні.

Переможцями конкурсу на кращий проект музею Революції гідності і меморіального комплексу Героїв Небесної сотні стали німецькі архітектори професор Ян Кляйхус (prof. Jan Kleihues) і Йоханес Кресснер (Johannes Kressner).

14 березня президент підписав закон про виділення землі під Музей Революції Переваги. Ухвалення Закону направлено на вирішення питання про надання земельної ділянки на Алеї Героїв Небесної сотні (вул. Інститутська, 3) в Печерському районі Києва із земель комунальної власності в користування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Переваги. Відповідний ділянка надається для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

Нагадаємо, департамент спеціальний розслідувань Генеральної прокуратури заборонив будь-яке виконання робіт з будівництва Музей Революції гідності.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали проект Музею Революції гідності.

Також "Знай.ua" писав, українцям спробували пояснити, чому протягом 2-3 місяців в Києві буде діяти припис прокурора про заборону будівництва Музею Революції Гідності по вулиці Інститутській.