Останні кілька років на українських вулицях стало так багато реклами, що боротися із нею вже не вдається. Така кричуща ситуація склалася не тільки у столиці, а й інших містах.

Їдучи на машині, йдучи пішки можна помітити все, що завгодно: борди про купівлю волосся (звісно, за "дорого"), роботу у Польщі та швидкі кредити.

Така рекламна навала спотворює житлові будинки та відволікає водіїв на трасах із жвавим рухом, провокуючи аварійні ситуації щодня.

Дошки оголошень стають багатоповерховими, такі рекламні хмарочоси, ніби піраміди можуть починатися із новинками смартфонів і закінчуватися засобами від розладу травлення.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

На жаль, обіцяні законопроекти столичні депутати досі не підтримували, тобто єдиного документу, який би суворо визначав правила розміщення реклами у спеціально відведених для цього місцях, досі немає.

Наприклад, один із таких законопроектів повинен був заборонити рекламу російською, дозволяв прибрати незаконні рекламні конструкції і, що головне, обмежував повноваження місцевої влади щодо видачі дозволів на розміщення реклами.

Але люди, наближені до адміністрації, зокрема декілька депутатів від партії Кличка, проти цього.

Численні борди їх не хвилюють і як результат – повний хаос на ринку. Подейкують, така схема може бути вигідною чиновникам, і коли ситуація зміниться, неясно. Хоча про "очищення" вулиць від надмірної кількості оголошень говорилося ще кілька років тому.

Мали на меті зняти рекламу з будівель історичного значення, а також вздовж доріг, там, де вона заважає. Як бачимо, все залишилося на своїх місцях і до сьогодні.

Дивіться: Реклами на вулицях Києва може поменшати

Нагадаємо, представники Свято-Введенського монастиря, що у Печерському районі Києва, самостійно намалювали на проїжджій частині знаки для паркінгу своїх автомобілів. Як повідомляв "Знай.ua", у Києві учасники мітингів перекрили урядовий квартал. Також "Знай.ua" писав, поліцію перевели на посилений режим патрулювання під час акцій протесту.