У вівторок, 6 листопада, стало відомо, що незабаром в українській столиці розпочнеться ремонт на станції метро "Політехнічний інститут" (червона гілка), а в 2019 році оновлення з'являться ще на 12 станціях. Про це пише 44.ua, посилаючись на прес-службу КП "Київський метрополітен".

"В грудні 2018 року планується капітальний ремонт станції метро "Політехнічний інститут" в частині забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення. У 2019 році також планується, у разі виділення фінансування, аналогічні капітальні ремонти 12 станцій, що введені в експлуатацію до 2005 року", - повідомили в прес-службі.

Як з'ясувалося, оновлять такі станції метро "Кловська", "Лук'янівська", "Сирець", "Палац спорту", "Дорогожичі", "Житомирська", "Шулявська", "Вокзальна", "Університет", "Хрещатик", "Арсенальна" та "Героїв Дніпра".

Київський метрополітен планує замінити двері типу "метро" з пристроєм крайніх дверей з шириною проходу 900 мм, облаштувати тактильно-контрастні направляючі смуги, встановити спеціальні ліфти і пандуси, а також звукові орієнтири на всіх вищеперелічених станціях.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто відзначити, що будуть замінені на сучасні вторинні і торцеві табло електрогодинників із збільшенням цифр, збільшать розміри букв назви станцій, у тому числі емблеми "М". Ще облаштують двері позначками "вхід-вихід" з відповідними піктограмами і встановлять обладнання для робочого місця чергового по станції.

Нагадаємо, що у Києві нарешті запустили потяг зі столиці до Міжнародного аеропорту "Бориспіль", правда поки він курсує в тестовому режимі. Пасажирам вже повідомили про розклад руху.

Як повідомляв портал Знай.uа, 5 листопада у Києві на станції метро Хрещатик невідомий чоловік влігся між рейками в рятувальний жолоб. Відомо, що чоловік був у стані алкогольного сп'яніння і ніяк не реагував на реакцію оточуючих.

Також портал Знай.uа писав, що електронний білет у наземному громадському транспорті з'явився в Києві, проте потенційні користувачі ще рано радіють.